Dagen D

Dagen är kommen! Halleluja praise the Lord.
Idag åker vi till Italien!! Efter ett år av sparande och mycket längtan är dagen äntligen här!

Är i princip färdigpackad, bara lite småfix kvar. Blir väldigt nervös att jag ska ha glömt nåt viktigt.
Sen vet jag inte om jag har med mig överdrivet mycket saker, känns inte som att väskan ska vara så tung när man åker, bara när man kommer hem! Men men, tror det finns plats till lite nyshoppat också!

Nu ska jag försöka få upp Lukas, jag blir lite stressad över att han fortfarande sover.

Ha det bra allihopa så hörs vi om 2 o en halv vecka igen :)

igår

Igår åkte vi till Västervik med Agneta och Henrik. Väldigt mysig stad måste jag säga.
Kvällen var väldigt lyckad. Det började med att svärmor bjöd på restaurang. Väldigt snällt av henne, och maten var jättegod. Efter det begav vi oss mot ruinen där festivalen hölls. Jenny lyckades fixa både biljetter in till visfestivalen samt backstagepass.  Och Jenny var ju strålande som vanligt, och jag var som vanligt väldigt stolt!
Efter det satt vi med Jenny o gänget backstage och drack gratis öl mm, och bara hade det jättemysigt.
Lyckad kväll.





Idag har jag o Lukken vart på stan och fixat lite, sen träffade jag Hanna och Micke. Vi satte oss i trädgårdsföreningen och drack kafffe och pratade strunt.

Nu har jag läst klart Varför gråter inte Emma? Otroligt gripande bok, jag kan verkligen rekommendera den. För er som inte vet vad det är för bok handlar det om Arboga morden 2008, där de två barnen Max och Saga blev mördade. Intressant att se mammans synvinkel på det hela, men väldigt hemskt samtidigt att läsa om.

imorgon ska jag ösa ur mig allt, äntligen.

Fullt upp!
Tentapluggande i flera dagar nu, med ett litet välbehövligt avbrott för middag hos svärmor igår. Väldigt trevligt var det. Men tentapluggandet tar kål på mig och jag vet varken ut eller in längre, kan inte ens räkna ut dom "enklaste" uppgifterna längre.... Men jag är ändå pirrig (jag vet jag är sjuk) inför tentan imorgon på ett trevligt sätt. Tycker det är ganska kul med salstentor och framför allt efteråt när man bara kan Släppa ALLT!
Efter imorgon har jag sommarlov! WOHO!

Mer kul som händer. Hanna kommer till Linköping imorgon så vi ska försöka få in en träff nån gång under helgen. På fredag åker jag och Lukas till Västervik med svärmor Agneta och hennes Henrik för att dricka öl och ha det trevligt på visfestivalen. Min kära Jenny ska sjunga och spela där, och jag kände att jag inte kunde missa det. Ska bli såå kul med hela grejen och framför allt att få träffa Jensy och ge henne en stooooooor kram.

Sen blir det nog knappt en lugn stund innan måndag, och då vet ni ju vad som händer :)

Nu ska jag plugga det sista för ikväll sen ska jag ta en dush och mysa ner mig i soffan

hej då


Italien tips tack?

Denna dag tillägnar jag till att göra research inför Italien, som nu bara är 9 dagar bort (!)
Försöker få koll på vad det är egentligen som man ska se och vad man kan skippa. Känner att man har ganska dålig koll. Så, alla ni som varit i Italien i några utav de städerna vi ska till (Milano, Venedig, Florens, Rom, Cinque Terre) TIPS ÄR VÄLKOMNA!

Kände att det blev lite jobbigt när jag insåg att alla saker jag skrivit upp som jag vill se i Venedig ligger på tusen öar runt omkring. Har en känsla av att den staden kan bli lite omständig när det gäller sevärdigheter pga allt vatten..... Men tror att det blir kanon ändå.

Känner mig väldigt pirrig över att det verkligen händer snart! Har väntat alldeles för länge.

Ikväll ska vi dra hem till David och spela Scene it igen. Både jag och Lukas har haft lite abstinens efter det sedan förra helgen. Gratis nöjen en lördag kväll är alltid bra. Imorgon ska vi nog gå på bio, har gratisbiljett både till bio och götta så det får man ju utnyttja nu när pengaflödet inte är ultimat.

Bye bye.


crash



Ingen flygplanskrash enligt Expressen, skönt. Med andra ord är Martina o Jonas framme i London välbehållna. SKÖNT.
Hatar när folk flyger som jag tycker om. Då blir jag lite nervig.

Ikväll har vi suttit på NH o druckit öl. Skulle bli en - blev fem.
Insåg efter ett tag att vi ville vara med på quizet ikväll. Gick extremt dåligt, men hade väldigt trevligt ändå. Imorgon måste jag gå upp i tid.

god natt alla.

ttttentaplugg

Igår hade vi sista föreläsningen, nu ska jag på nåt sätt försöka tentaplugga. Vet inte riktigt hur man lägger upp tentaplugg inför en sån tenta??

Börjar bli TRÖTT på min hosta, det blir liksom inte bättre. Nästan lite orolig att det inte kommer gå över tills vi åker....Bara det inte blir värre så! Har börjat inse hur snart det är vi åker, försöker få en överblick över vad som måste fixas innan vi åker...Måste gå o köpa lite tubtopar för att minimera den kommande bonnabrännan tex. Väldigt viktigt......

Jag har egentligen inget att skriva om idag, jag vill mest skjuta upp tentaplugget så långt det bara går :) Men nu får jag nog ändå ta tag i mig själv.

Hej hopp

Det kommer mera

Jahopp, det roliga fortsätter. Snart kommer min nuna även synas i tyskarna och franskarnas hem. En fransk och tysk kanal har nämligen köpt Jag är en ö! Haha. Fantastiskt kul. Jag och Lukas har suttit och diskuterat kring om jag kommer att bli dubbad eller ej?
För er som fortfarande inte sett den, men som vill, så finns den på SVTplay fram tills 21 Juli.

Annars finns inte mycket att berätta. Igår var vi på grill hos svärfar, det en riktigt trevig kväll med korv och öl och jordgubbar och trevligt sällskap. Plugget fortsätter, nästa vecka är det tentadags. Jag är laddad, men det kommer bli svårt! Helt otroligt vad mycket lagar och bestämmelser det finns. Helt otroligt att människor faktiskt har koll på såna saker.

Men mest är jag pirrig och glad idag och Italien närmar sig med stormsteg.


scene it?

Helgen fortsätter i duktighetens tecken, och idag har jag vart uppe sedan tidigt och tvättat. Känns alltid så gott när det är klart. Så snart har jag inte bara ett rent hem utan även rena kläder! Känner mig dock otroligt seg idag, allting jag gör gör jag i snigelfart. Försöker plugga, men huvudet verkar inte vilja ta till sig hur man räknar ut arvslotter idag. Kan inte fatta att det bara är en föreläsning kvar och sen är det tenta plugg?? Vart tog denna tiden vägen?

Igår kväll åkte jag i alla fall hem till David efter att grabbarna flyttat klart. David var så snäll och bjöd både på flyttpizza och flyttöl, trots att jag inte hjälpt till. Som tack sorterade jag hans dvder från bäst till sämst....tror dock att det kommer att vara ändrat tills nästa gång jag är där :)

Vi spelade i alla fall ett jätteroligt spel "Scene it" hette det och var typ som Buzz fast om film! kan verkligen rekommenderas för er som tycker om film och kollar mycket på det, annars kan det nog vara lite svårt. Väldigt kul i alla fall och ingen blev väl gladare än jag när det kom en scen med tillhörande frågor från en Nakna Pistolen film..... :) Åh Leslie! Sicken man. RIP.

Das war alles. Imorgon är det 2 veckor tills vi sätter oss på tåget till Italien!

walking barefoot

Det bästa med att städa är nog att jag brukar sätta på gamla skivor som jag inte lyssnat på år och dar. Idag blev det Ash "Free all angels", en skiva som jag lyssnade jättemycket på när jag var 17, och här hittade jag framför allt dessa två låtar som jag totalt glömt bort, men OJ såna känslor dom framkallar. Känns som igår!





Skit i att han ser lite smått töntig ut

1000 platser du måste se innan du dör.

God morgon bloggen och alla där ute.

Sitter med morgonkaffet och kollar på ett program som heter 1000 platser du måste se innan du dör på TLC (för övrigt en väldigt bra kanal!) och kom i egna tankar om vad jag själv vill se.

Det jag hittills hunnit med, som annars funnits på min lista är:

 
Eiffeltornet i Paris


Big Ben i London



Angkor Watt i Kambodja (Ingela får va med på ett hörn här)


Twin Towers i Kuala Lumpur, Malaysia



Kinesiska muren i Kina


Shanghai, Kina

Nu känner jag att jag säkert glömt nåt.....men.... kan inte komma på nåt just nu i skrivandets stund...
Men det finns mycket kvar som jag vill se!

Jag vill se.......:

Colosseum i Rom (kommer snart checkas av!!)


Frihetsgudinnan, New York


Hollywood skylten.... :)


Venedig, kommer snart också att prickas av!


Golden Gate bron


Pyramiderna


Jesusstatyn i Rio...

Säkert massa givna saker som jag har glömt av nu.....Men det är det jag kan komma på just nu i alla fall som jag vill se. Bara att börja spara pengar så att jag kan börja pricka av :)

Idag är det lördag och jag tror att jag ska städa lite och få det lördags fint här hemma. Lukas är och hjälper en kompis att flytta och trots att jag erbjöd mig hjälpa till slapp jag. Har nog aldrig hört nån tacka nej till flytthjälp?? Jag ska komma senare när allt är klart och det bjuds på flyttöl... Inte mig emot!

Trevlig helg!

Lika som bär, del 2

jag tror att några här är syskon utan att veta om det.


Vem är egentligen vem? Jag ser knappt skillnad? Vem är Javier Bardem och vem är Jeffrey Dean Morgan? Jag lär mig aldrig att se skillnad på dem. Jag tror inte att dom själva vet om jag ska vara helt ärlig.

RSS 2.0