snart är det fredagsmyyys

Jaaa vad skönt det känns med fredag!
Med tanke på hur jag lever mitt liv nu med distanskurser och allt kanske ni tänker att det inte skiljer sig så mycket mellan vecka och helg för mig, och nej det gör det väl egentligen inte. Men det är känslan. Och jag BEHÖVER inte plugga på helgen heller. Jag ska inte göra det. (Bara lite kanske) Jag ska bara umgås med Lukas och ha det gott.
Ikväll vill jag laga nån god mat och kanske dricka ett glas vin eller två. Egentligen vill jag gå på bio men det går ju inget bra just nu...

Har i alla fall en väldigt härlig fredags känsla i hela kroppen.. Mys!
Kanske borde göra våfflor, det är ju riktigt fredagsaktigt.


onsdag

Hello.
Sitter och skriver en uppgift till en av mina kurser.. Och motivationen är på NOLL idag. Jag skriver som en kratta. Stackars min gruppkompis. Märks inte att jag läst på universitet i tre år :)

Nåja. Hade en fin start på dagen i alla fall. Väckte Lukas med en mysfrukost uppdukad. Massa tända ljus, kaffe, gröt, frallor juice.. ja allt fanns där. Han kan ju inte göra annat än älska mig! ;) Tycker att det är mysigt med höst i alla fall och man kan göra sånt här.

Och helgen var förstås jättetrevlig. På fredagen var vi på Gröna Lund och lyssnade på Veronica Maggio. Det var BRA! Dagen efter blev det lite shopping, lite hockey, lite bowling, en del öl, en god middag och utgång på det. Härligt! Så helgen gav mig massa energi....

Energi som just nu verkar vara bortblåst? Men den kommer nog tillbaka till mig. I eftermiddag ska jag promenera med Malin. Trevligt! Hoppas vädret blir bättre tills dess!

El stockholmo, denna helgen med.


Om en timme åker vi till Stockholm och hälsar på Maria och Micke! Skitkul ska det bli, dock är jag inte sugen på en bussresa just nu. Men, det tar ju inte allt för lång tid så det ska nog gå bra.

Jag får nog åka till Stockholm varje helg i höst känns det som. Nu bor ju halva min bekantskapskrets där uppe så det är många man vill träffa och hälsa på. Men Maria och Micke flyttar ju snart till en helt annan världsdel (Umeå), så det gällde att passa på att träffa dom innan dess.
Ikväll ska vi till Gröna Lund och titta på Veronica Maggio. Sen får vi se vad som händer resten av helgen.




Jag och Maria förra sommaren, mitt uppe i B-uppsatts firandet.


Quiz

Ikväll har jag o Petra varit på musikquiz.... Det gick.....skitdåligt :) Jag betraktar ju ändå mig själv som en allvetare (relativt i alla fall) gällande musik, men jag vet inte vad människorna som gör quizen på NH lyssnar på för musik alltså. Eller jo, nu vet jag ju det: konstig musik. Nåja, vi hade jättetrevligt i alla fall! Kul att bara dricka nån öl och snacka lite skit. Det var ju det viktigaste med kvällen!

Nu vill jag bara säga en gång för alla (som om ni inte hört det förr) JAG ÄLSKAR GAVIN DEGRAW! Vi har ju verkligen samma musiksmak jag och han den mannen. För ingenting han gör är dåligt.
Bäst just nu (enligt mig) är denna. Lyssna och njut och dansa lite om ni så vill


Gift dig med mig!

Min dag idag.

Sicken härlig morgon!
Jag gick upp astidigt (07:40) och drack morgonkaffe med Lukas innan han stack till skolan. Fastnade framför en tecknad film, Balto hette den och den var jättemysig! Den vill jag se igen. Handlade om en snäll hund (eller var han kanske varg?) som hämtade medicin i snöstorm åt sjuka små barn. Vackert som ni hör :)

Ute är det grått och tråkigt och nu började det regna, men ibland bara jag älskar sånt höstrusk. Det är mysigt när man inte behöver gå ut.
Snart ska jag ner i tvättstugan och slänga in en tvätt om allt går som det ska och ingen fått ett infall idag också. Sen blir det plugg plugg plugg hela dagen lång.

Ikväll ska jag gå på quiz med Petra och dricka öl. Kul!


Lilla Balto


lika fattig som igår?

Jag blev ingen miljonär idag..Tänkte att jag tar det nästa vecka istället...

Men, det har hänt en del idag ändå. Plugga lite på förmiddagen sedan åkte jag till skolan o kopierade lite, sedan åkte jag och Lukas till sjukhuset och hälsade på Lukas mormor. Efter det har vi tvättat lite.

Och en sak förstår jag inte. Vi hade bokat tvätt till kl 21, hade en klar tvätt i maskinen och en i tumlaren, och när vi kommer ner och ska slänga i en ny, då har någon lagt ut våra grejer ur maskinen och stoppat i sina???? Vem gör så?? Om dom såg att någon tvättade borde man väl kolla kalendern tycker man ju.
Blev ASIRRITERAD. Och ja, jag har PMS.

Nu har vi i alla fall ätit asgod mat, pasta och lax- & ädelostsås och nu vill jag helst av allt bara spela wordfeud.
Imorgon har vi en ny tvättid, hoppas jag får ha den för mig själv.


yrkesval

Jag stressar ju ihjäl mig över mitt framtida yrkesval. Det är ångest på hög nivå vill jag lova. Därför har jag nu bestämt mig för att satsa på att bli miljonär och ekonomiskt oberoende istället. Så idag har jag lämnat in mina första lottorader haha! 134 miljoner kan man vinna, och jag tackar gärna ja till det.

Då kan man ju göra vad man tycker är kul istället för att behöva ha pressen på att tjäna pengar. Så då skulle jag nog köpa nåt hus i typ Italien eller Frankrike och bygga om till B&B, eller nej! Jag skulle ju leva på att renovera om hus och sälja med vinst (vet knappt hur man håller i en hammare men jag skulle ju ha tid på mig att fundera ut sådant) Eller ha en vinodling. Så skulle jag sitta där i mitt hus på franska landsbygden och måla en liten tavla eller skriva en bok eller nåt sånt.
Fantastico.
Men, vi får väl se hur det går på onsdag först innan jag fortsätter drömma :) Och innan dess har jag faktiskt en uppgift som ska lämnas in, så bäst jag sätter igång.


Härlig helg

Igår var det alltså Stockholm och bröllop för Lukas kusin som gällde. Det var en mycket lyckad dag och kväll.  Lukas goa farfar, 85 bast, vigde brudparet. Mycket fint tyckte jag. Sen var det middag och fest, massa god mat, dans och en hel del tal (inte från mig dock). Lite bilder kommer här.

 
Fikapaus på väg upp




Systrarna Börefelt och en styck Blank

 
Debatten om vem som ska byta efternamn den dagen det är dags för oss...


redo för bröllop!

Imorgon ska vi till Stockholm på Lukas kusins bröllop. Mycket trevligt, och speciellt nu när jag mår lite bättre.
Så idag har dagen gått ut på att förbereda. Först var vi en sväng på stan och handlade skor till mig och skjorta till Lukas.Sen har jag fixat och donat hela kvällen. Färgat håret, målat naglarna, noppat ögonbryn, skrubbat fötter och kropp osv osv osv osv. Nu känner jag mig väldigt ren och fin. :)

Har fixat internet till mobben nu. Jag vill verkligen rekommendera glocalnet till er alla. Så jäkla bra kundservice alltså. Svarar assnabbt och jag fick ett långt mail med en utförlig beskrivning om exakt vilken knapp jag skulle trycka på för att fixa internetet. Bra för en förvirrad och oteknisk person som jag är.

Nu blir det seeeeen kvällsmat. Lite tacopaj och rött vin som vi tog med oss hem från italien.
Trevlig helg på er mina vänner.

igår var en bra dag

Puh! Igår var en aktiv dag för mig som knappt lämnat hemmet eller soffan på 3 veckor.
Först gick jag på promenad med Malin runt Stångån, jättehärligt var det. Nu känner jag att det är riktigt trevligt med höst faktiskt.
Sen åkte jag och Lukken till NetonNet, det tog ca 50 år för oss att ta oss dit pga allt vägarbete (HATA vägarbete). Väl där köpte jag min nya fina mobil (jaaaaa), sen tog vi med oss lite mat från Max hem och stressåt innan vi cyklade till David och kollade på årets första hockeymatch.
Och tack o lov blev det seger tillslut, hade vi förlorat mot Brynäs hade jag nog seriöst ifrågasatt ifall det verkligen blir en bra säsong detta.

Men. Ny mobil nu alltså. Massor att upptäcka, och dessvärre inte mycket jag förstår. Lyckades fixa så att mina uppdateringar till internet försvann, så nu har jag mailat glocalnet och bett om nya. Hoppas att jag är smart nog att fixa det denna gång och inte raderar dom igen. Jag tycker alltid att det är lite jobbigt med nya telefoner som man inte förstår sig på. Till exempel så tar det evigheter för mig att skicka ett sms för att jag inte är van vid touch... Men. Jag ska väl lära mig tillslut!


smartphone dags...

Då är det dags för mig att bli en i mängden och skaffa mig en liten smartphone.. Det är tyvärr för dyrt med iphone, men jag har hittat en Samsung som jag tycker verkar bra. Här ser ni den



Var faktiskt nere på stan idag och tänkte slå till men självklart fanns den ingenstans. Så imorgon ska jag släpa med Lukas till NetonNet och hoooopppppaaaaasss att den finns där..
Jag har nämligen fixat internet till mitt abonemang nu så nu finns det ingen återvändo.



på aftonbladets hemsida



Känns det inte bara som så sjuuukt onödigt. Det är det oavsett men... kom igen nu. Handbromsen???
Blir ju irriterad. Okej om det vart nåt fel på planet eller nåt, men att det handlar om att en person glömt handbromsen i känns ju bara så otroligt onödigt...så sorgligt.

recept m.m


Jaha. Då var det det där med svampen alltså.



Här har ni min kvällsmat igår. Svampsoppa, väldigt smarrigt.
Jag har även ätit svampsoppa till lunch idag....
Och till kvällsmat nu så blev det lite svampsoppa.

Precis när jag och Lukas började bli rädda att svampen skulle ta slut för fort, plingade Lukas pappa på dörren och räckte över en GIGANTISK påse med....



svamp.

Så jag tror att det lär bli mat med svamp för oss resten av året.

Om ni också har lite svamp till övers och vill prova den asgoda soppan kommer receptet här:

Trattkantarellsoppa (4pers)
0,5 - 0,75 l svamp
2 msk smör
6 msk mjöl
1 l vätska (vatten och spad)
2 grönsaksbuljongtärningar
1 o en halv msk tomatpuré
50 - 75 g ädelost
3 dl creme fraiche
2 tsk citronsaft + ev. persilja

Gör så här:
Sila svampen och spara spadet.
Fräs svampen i smöret och tillsätt mjöl. Rör väl.
Späd med den ljumna vätskan (spadet och vattnet) tillsätt buljong.
Lägg i tomatpuré och ost.
Låt koka 10 min.
Tillsätt resten (om ni inte hällt i det innan....för det gjorde vi och det gick bra)
och krydda med salt och peppar


and I´m back in the game!

Ett litet citat från en stor film...

























Det gäller i alla fall mig idag. Jag har nu tillfrisknat till 75% skulle jag väl kunna säga.Voltarenen verkar ha gjort susen. I alla fall mot nackontet och yrseln verkar vara på väg bort den med...(Peppar peppar....)
Med andra ord är det skola skola skola som gäller. Det känns skönt att sätta igång och göra nåt vettigt, men jag fick en rejäl ångest igår när jag insåg hur efter jag låg och hur MYCKET jag nu har att göra på VÄLDIGT kort tid.......

Men. Skam den som ger sig. Jag ska ligga i och försöka fixa detta..

Senare idag kommer en uppdatering på svampfronten. Men just nu blir det plugg.

PS. Glädjetjut rakt ut idag vid frukosten då 2 av 3 experter på nyhetsmorgon tippade guldet till LHC i år..... Åh. Låt det vara sant. DS


twitter

Varför har jag inte engagerat mig i detta kändisparadis tidigare? Det är ju skittrevligt! Nu kan jag ha koll precis på vad alla gör....Vad Britney Spears ska äta till kvällsmat eller vad Jerry Seinfeld gör en helt vanlig söndagskväll. Just nu uppdaterade Jeremy Piven till exempel: han tittar på fotboll. (!) Ja men vad finns det att inte gilla.
Men jag undrar: Är det nån "vanlig" person som har twitter där ute? Jag vet inte om jag känner nån som gör det. Jag har själv inte tänkt twittra, jag vill mest snoka, men man vet ju aldrig. Om ni har twitter, meddela mig detta så jag kan lägga till er.

svamp i stora lass

Nämen! Här sitter ju jag och skivar svamp. Har vi påverkats av svamp-hysterin på Facebook tro?



Jepp. Kan dock inte ta cred för den. Svärmor o Henkrik var här och lämnade ett lass innan. Dom hade plockat sjuka mängder av kantareller och nån annan svamp. Så vi tackade glatt och tog emot. Och nu blev det svampomelett till kvällsmat. Asgott.

Nu blir det svampsoppa, svamppaj, svampmacka, svampomelett...hela veckan lång.


söndags morgon

Sicken fantastisk start på dagen! Kaffe framför Gavin Degraw på nyhetsmorgon, fantastiskt.
Jag älskar den mannen alltså. Nu är det inte långt kvar tills hans nya skiva släpps och jag LÄNGTAR.

För att få lite mer Gavin-lovin´så här på morgonkvisten tar vi en av mina favvolåtar med honom. Den är ju bara för fin.



Kom till Sverige snart och spela är du snäll.

Idag måste jag nog plugga lite. För oavsett om jag är sjuk eller ej ska jag lämna in en uppgift på tisdag. Blä.

filmtips!

Såg precis The Perfect Host, riktigt konstig och skum men framför allt bra! Det var en egen film vill jag säga. Helt i min smak.

Skum, skum, skum människa.

Igår såg jag också en väldigt bra film, The other woman, men den var tung och ledsam och rekommenderas inte för gravida personer för då kanske den blir lite jobbig. Eller det hade jag tyckt i alla fall men jag är ju också den mest paranoida och rädda människa som går omkring i ett par skor, så om ni har ett starkare psyke än mig kan ni nog se den ;) Den hade ett väldigt bra soundtrack också.

Over and out and good night.

den där blennow alltså.

Det räcker med ett ord för att beskriva Annika: fantastisk! Hon är ju bara den sötaste o snällaste alltså.

Just nu är hon i Linköping o hälsar på en vän. Egentligen skulle jag festat med dom ikväll, men mitt tillstånd är ju som sagt labilt, så jag kunde ju tyvärr inte göra det.
Helt plötsligt plingade det på dörren och det var Annika som kom hit på överraskningsvisit :) :) Bara det var ju fantastiskt, men det gulligaste var att hon hade med sig en "krya-på-dig-påse". I den fann jag en cola, godis, glass, blåbärssoppa och en skvallertidning. Alltså, har ni hört nåt gulligare? Hon är så omtänksam min vän. Jag blev otroligt glad. Men trevligast var det ändå att få träffa henne. Imorgon får jag träffa henne en liten längre stund, det ska bli himlans trevligt.


Bästa Blennow o jag.

Mitt tillstånd annars känns helt okej just nu, tog voltaren för en stund sedan och den verkar hjälpa....? Jag vet inte, vågar inte uttala mig för mycket om hur det hjälper i det långa loppet än.

Det är i alla fall en lugn dag med andra ord, vi har ett maraton med prison break och nu blir det nog snart en film.
Ha en fantastisk lördagkväll allihopa.

great news!!

Hallåå.. Jag har fantastiska nyheter till er alla (och speciellt till er som bott i Norge och vet vad jag pratar om).

Pops har kommit till Sverige!!!


Jag har provsmakat och kan säga att det är mycket likt. Inte på pricken, men likväl Pops. Det är en underbar nyhet tycker jag. Får mig att tänka på när jag och Ingela köpte med oss varsin en o en halv liters cola och varsin påse pops hem efter jobbet. Och levde på toast. Det var tider det :) Rettikoppen blev det en del med. Det kan också få komma till Sverige om det vill.

Idag har jag hållt mitt löfte och pratat med min vårdcentral. Hon pratade om hjärnhinneinflammation men trodde inte att jag har det och det är ju bra nyheter. Testet för detta är om man kan sätta hakan mot bröstet, och det kan jag. (Det har jag testat några gånger under dagen nu för att se så att det verkligen bara inte var en tillfällighet ;) )

Men, hon tänkte nån slags muskelinflammation /virus, ja, jag vet inte riktigt. Men jag har i alla fall promenerat till Apoteket och köpt Voltaren som jag ska kurera mig med nu.
Så kan inte ni alla bara hålla tummarna för mig och att detta hjälper??! Plajsi, som Kristoffer hade sagt (Världens bästa hotell)
Annars måste jag höra av mig nästa vecka igen. Men tiden börjar rinna ut nu för nästa helg ska vi till Stockholm på bröllop och då MÅSTE jag vara bra. Och innan dess måste jag vara frisk nog att ta mig ner på stan och köpa skor.

Nog om min sjukdom.
Dessvärre händer det inte mycket mer i mitt liv förutom det. Så det innebär även slutet på detta inlägg.
Hej då




funderingar

Är det någon som kan förklara för mig hur The Ark tänkte när dom beslutar sig för att splittras och sedan är, det sista dom gör, en aaaaasssssssss ssstööööööööörrrrriiiiiiiiiiiiiggggggg reklam som man bara vill spy när man hör den för 50 miljonte gången. Är det verkligen så man vill avsluta sin karriär?
Jag blir varken sugen på att panta mera eller på att köpa the arks senaste platta det är ett som är säkert.


Bild lånad härifrån

För övrigt har jag tagit mig utanför dörren för första gången sedan i söndags, det gick ganska bra ändå men nu känner jag mig väldigt svag och orkeslös och yr igen. Så imorgon ska jag boka tid hos läkaren, det skriver jag här så att jag verkligen gör det, för nu har jag sagt detta i en vecka och fortfarande inte gjort det.
Så. Imorgon, läkare, jepp. Skitkul ska det bli.

Jag bara tackar gud för att jag har en sån fin och omtänksam pojkvän som verkligen passar upp på mig och tar hand om mig i allt detta. Han är bra fin min Lukas.

fruktansvärt

Känner mig fortfarande lite skakad efter att fått höra om Stefan Liv och hela hans hockeylag. Fruktansvärt tycker jag. Har alltid tyckt om Liv. Det är konstigt hur livet kan vända så fort.
RIP


Äntligen

Äntligen fick jag vakna feberfri. Har i och för sig bara haft feber i två dagar, men det handlar mer om att jag vaknar upp till en dag som är bättre än dagen innan, för nu har detta pågått i flera veckor och jag har hela tiden blivit sämre, men idag är det på väg i rätt riktning i alla fall. GÖTT. Idag har jag istället väldigt ont i nacken igen. Suck. Men ingen feber i alla fall och det är alltid nåt. Har firat detta med att ta på mig riktiga kläder idag, inte bara mysbrallor o slappetröjor.

Med andra ord kan jag ta tag i skolan igen och det känns bra. Inte kul att halka efter det första man gör. Så nu ska jag få i mig lite mat och sedan ska jag försöka fokusera på skolan ett tag.

hej då på er.

sjuk

oh vad störigt när man skrivit ett inlägg och det raderas sen. Nu orkar jag ju inte skriva allt igen. Men vad ville jag ha sagt?

Jag ville säga att jag är sjuk, har feber och yr i huvudet och är totalt slutkörd. Att det inte är kul att ligga på soffan hela dagen för att jag är understimulerad som det är. 
Men jag hoppas hoppas hoppas att jag mår bättre imorgon. För nu har jag vart yr i huvudet i en vecka så nu orkar jag inte mer.

Sen sa jag också att jag älskar hollywoodfruar och att Gunilla är otroligt underhållande!
Och sen gav jag er ett tips, till er som gillar kolla på skittv och vila hjärncellerna. Tori Spellings program som handlar om henne och hennes man. Jag har faktiskt kommit underfund med att hon kan vara otroligt underhållande!
Men som sagt, tipset går bara till er som gillar allt annat dåligt på tv.

Sen tänkte jag lägga in en bild på detta fantastiska program men nu finns den såklart inte längre. Därför säger jag hej då och god natt till er. Hej dåååå

man in the maze

Puh. Nu har jag målat i flera timmar. Målade av "The Man in the Maze" , och det var mycket jobbigare än vad jag trodde!! Särskilt om man är darrhänt som jag är just nu.

Här har ni resultatet



Ganska nöjd ändå. Inget assvårt direkt, men ändå.

Nu blir det lite tvspel och sen lite film tror jag. Undrar om jag ska passa på att se Pretty Woman nu när Lukas ändå inte är hemma.... :)


lördag idag

Så redo för att det ska bli måndag och slut på Lukas fadderskap nu!!! Det är jättekul att han tar hand om de nya nollorna och hittar på massa skoj, men det är skittråkigt för mig som är ensam hemma varenda dag och kväll. Särskilt nu när jag har typ 2 hela vänner kvar i Linköping, så jag är ju inte överaktiv direkt. Imorgon ska jag i alla fall träffa Marielle, det ska bli KUL. Det var allt för längesedan (som vanligt).

Idag funderar jag på om jag kanske ska måla lite. Det är ju bara inte så jättekul för att jag är så dåligt och det blir aldrig det konstverk jag hoppats på... Men jag försöker se det som att det är helt okej att det blir fult, det är mer lite egenterapi.
Men jag har känt mig lite konstig i huvudet de senaste dagarna, snurrig och blurrig så vi får se om jag orkar.

Jag önskar er en trevlig helg alla vänner.



allt o inget

Idag är första dagen på en jobbig och kämpig höst, men som förhoppningsvis har ett positivt resultat. Jag är redo. Bring it on. (Bra film som jag borde se snart igen kom jag på nu)

Idag känns det faktiskt som en höstdag. Fint men likaväl som höst. Jag hade till och med min stora sjal/halsduk när jag gick ut i morse, lite överdrivet kanske men ändå :) Men det känns bra. Det ska bli mysigt med alla fina färger på träden och alla mysiga hemmakvällar. Och det blir lite trevliga trippar i höst också. Först på tur är stockholm och bröllop om 2 veckor, sen blir det stockholm igen och hälsa på maria och micke, sen måste jag ju till varberg titta på lilla Lou igen (Carins söta bebis) och snart firar jag och Lukken 5 år och då måste vi ju hitta på nåt trevligt också.
Det blir kanoners.

Nu väntar jag på att Ant ska komma hit och fika. Han flyttar till Stockholm på fredag, Inte okej!


Haha.

RSS 2.0