Ett nytt år närmar sig...

...och detta ska vi fira med trerätters hemma hos oss imorgon. Blir ett trevligt gäng på 8 pers,det enda jag undrar är hur vi ska få plats allihopa.. Det löser sig alltid. Får ha ett "barnbord" där några får sitta ;)

Och som alltid när ett nytt år närmar sig går tankarna igång på nyårslöften och att förändra saker i mitt liv som jag inte är nöjd med. Om det ändå vore så lätt :) Krävs ofta mer än en lätt tanke på att man skulle vilja ändra något som man inte är nöjd med, jag tar aldrig riktigt tag i sådant. Ofta har det med min personlighet att göra...tex jag ska bli modigare eller jag ska sluta irritera mig så lätt osv.... Får se hur det blir med detta 2010.

Ett år går väldigt fort... Inte så mycket har hänt på ett år.


För er som undrat..

..Däribland jag. Men nu har jag äntligen fått en förklaring på vad mina återkommande "maror" är..

"Sömnparalys eller sömnförlamning är ett förlamande tillstånd som kan uppkomma när man håller på att somna eller vakna. Under REM-sömnen stänger hjärnan av de flesta av kroppens viljestyrda muskler för att man inte ska röra sig när man drömmer. När man sedan drömmer att man till exempel springer känns det helt verkligt trots att man i verkligheten inte vevar med benen i sängen. Den enda undantaget är ögonen, som i verkligheten rör sig som i sömnen. Muskelkontrollen stängs av för tidigt eller slås på för sent så att man inte kan röra sig trots att man är vaken. Om man inte vet vad som har hänt får man lätt panik när tillståndet uppkommer, men det är inte farligt och går över av sig självt efter ett tag."


JVM på tv (fortfarande grymma små pojkar), migrän och förkyld. Blir tidig säng ikväll.

Bra start

Vann 200 spänn på Bingolotto igår. God Jul säger jag bara! Blev nästan överdrivet glad för vinsten..Hoppa och studsa runt i vardagsrummet..... Nu ska ni förstå att jag inte fått Bingo sedan jag var riktigt liten. Jag minns det inte ens. Så då får man bli glad tycker jag...

Har på grund av min förkyldning sovit halva dan framför Pippi på tvn... Men nu ska jag nog sminka bort frökyldningen och sätta på mig nåt tjusigt så att det känns som julafton. Puss på er och GOD JUL

Dan före dan

Dagen före julafton. Har fikat med farmor och farfar, gjort knäck, badat Kalle, slått in de sista julklapparna, provsmakat pappas hemmagjorda julsprit och ätit skinkmackor. Nu väntar Bingolottos uppesittar kväll som jag faktiskt köpt en lott till....hihi. Låter ju mysigt, det är det också, men lägg till en bunnförkyldning på det så har ni det verkliga scenariot. Kunde knappt sova inatt för det brann verkligen i halsen på mig. Idag har jag snytit mig hundratalsgånger och känner mig inte alls sexig. Men det ska väl gå ändå. Känns som man alltid är förkyld runt jul. Undrar varför.
Ser fram emot en skön familjedag imorgon med massa go mat. För första gången någonsin har jag nog inte lagt en enda tanke på vad som kan finnas i klapparna under granen. Känner att det inte spelar så stor roll. Är väldigt tillfreds med mitt liv som det är. Men en resa till Thailand skulle jag dock inte tacka nej till!

God Jul kära vänner!


i väntans tider

Sitter och väntar på brevbäraren. Snälla julklappar kom idag. Åker hem till varberg imorgon, vill inte åka tomhänt.

Äntligen

Äntligen jullov!! Jag och tjejerna har jobbat på hårt de senaste veckorna, så hårt att vi kunde ta jullov från B-uppsatsen igår och kommer inte sätta igång förräns den 11e Januari igen. Känns helt underbart. Har varit helt utmattad den senaste tiden och inte haft ork till någonting så jag behöver lite ledigt nu.
Detta firade jag med att sova till 10 idag och sedan kolla på Days of our lives, som jag missat i flera veckor nu :(

Ikväll är det avslutnings julbord/sittning/fest med nära och kära vänner. Ska försöka ta mig ut snart (-9 grader ute....brrr) för att köpa ingredienserna till jansons frestelse och sedan kommer jag väl få stå i köket ett tag.

På lördag (antagligen) åker jag hem till Varberg och firar jul.

Inte rätt läge att vara tankspridd

Det är ju bra att skriva rätt adress när man beställt julklappar på internet. Bra Mallan. Bra. Hoppas nu att tomten är snäll och skickar dom till mig innan fredag ändå så att dom får följa med hem till Varberg.

Sometimes i loath (stavas det ens så?) myself

Loath. Känns som ett skönt ord som engelskmännen säger. Men jag vet inte hur man stavar det. Jag vet bara att ibland I loath myself. Nä. Men ibland blir jag bara så arg. Varför jag blir arg så fort allt inte går min väg. Jag vill bara säga "Väx upp Malin". Och så vill jag göra det.

Nu kanske ni tänker. Okej klockan är halv 3 en lördag natt, det är ölen som snackar. Men det ska jag säga er, att det är det inte. Anledningen att jag är uppe så här sent är att ja, jag kom precis hem, men jag är vaken för att jag väntar på att Lukas ska komma hem. Så de så.

Personalfesten ikväll var trevlig men allt för kort. Uppdatering kommer imorgon.


Gå inte förbi

Ikväll ska vi på julkonsert i Domkyrkan med Lukas familj. Lillasyster Cornelia står på scen. Ska bli jättemysigt. I och med detta kom jag på förra årets konsert då de sjöng en sån otroligt vacker låt som jag blev helt kär i. Så den har jag lyssnat på hela kvällen nu. Skiter i att det är en jullåt, denna ska jag ha på mitt bröllop :)

Jag hoppas att jag kommer kunna övertala Lukas att ta en spontan tre rätters med vin efter konserten. Tror det kommer gå sådär men jag är sugen. Känns konstigt med en torsdag utan varken Platå eller NH ( ja jag syftar på öl. ) Hur ska Annika klara sig på Platå utan mig ikväll och utan jag lägger mig i och analyserar skiten ur hennes ragg... ;)

Livet är härligt!

Ps. I och med att ingen fortfarande lärt mig hur man lägger ut videos här måste jag tyvärr bara länka. Men tveka inte att klicka in....

Tur dag

Hade sån klump i magen i söndags kväll. Trodde det skulle bli en skitvecka med alla besked som hopade sig och som man väntade svar på.

Dagen började bra (förutom noll energi pga vaccinet).
Fick tillbaka tentan i statestik. Trodde knappt mina ögon. VG. Inte nog med det, jag hade bara ett halvt fel på hela tentan. 58,5 poäng av 59 möjliga.Kändes sjukt. Men jag tackade och tog emot.

När jag kom hem däckade jag på soffan i tre timmar. Vaknade av att Emelie ringde, antagningsbeskedet inför våren hade kommit. Jag hade kommit in på psykologi. Nåt jag aldrig ens vågat hoppats på. Jag är så glad. Känns helt otroligt skönt att man kan få examen inom det man ville från början.

Sen vann ju LHC hockeyn också men det var ju inte så otippat ;)

Om det inte vore för vaccinet hade jag nog hoppat av glädje men jag har ont i armen och är allmänt seg. Men sånna smällar får man ta. I hjärtat är jag lycklig i alla fall.

Vaccinarm

Helgen gick fort som alltid. Jobbade extra på lördagen. 8 timmar gick på ett kick, brukar göra det på vintern när julshoppingen kommit igång.
På lördagskvällen blev det hockey och efter det lite Settlers, Singstar och öl. Lyckat helt enkelt.

Igår städade jag lägenheten på morgonen och efter kom Annika och Linda hit och så gjorde vi knäck och julchocklad ihop. Riktigt mysigt och gottigt. När vi var klara värmde vi lite glögg och smaskade i oss av julgodiset och mina hemmagjorda pepparkakor till Astrid Lindgrens jul som jag köpte på gekkan när jag va där.

Idag var det upp tidigt på jakt efter vaccinet. Gick först bort till nåt ställe som låg någonstans som jag knappt visste fanns men när vi väl var framme öppnade dom inte förrän kl 14!! Men på sjukhuset skulle det visst öppna kl 10 så vi begav oss dit istället. Efter kanske 40 minuters köande och ifyllande av blankett fick vi äntligen vaccinet och nu sitter jag här hemma med ont i armen precis som man fått höra att man kan få. Känner mig lite som en invalido. Hoppas bara på att man kan hålla sig frisk och att det stannar vid ont i armen.

Julklapparna år 2009

Är ute i god tid i år med klapparna!!

Pappa - klar
Mamma - klar
Farmor och farfar - klar
Martina - klar
Lukas - halvklar
Jennie - Inte klar

Fan va gott. Julklapparna kommer inte ta upp mycket tid för mig dom kommande veckorna.

Okej.  Jag googlar på ordet "Tomte" för att lägga in en liten fin och julig bild i mitt julklappsinlägg och den första bild som kommer upp är denna bilden på Linda Rosing....Är detta verkligen okej???



God Jul


Koncentrations förstörare

Allslam AB förstör husfriden för mig idag. Dom är i grannhuset och slammar och gör min eftermiddags powernap helt omöjlig. Kanske lika bra. OH! Nu slutade dom! Helt otroligt.

Har suttit i biblan ett litet tag idag och läst teorier inför B uppsatsen. Koncentrationen var dock inte på topp. Vissa människor verkar inte förstå alla oskrivna regler som faktiskt finns i biblan. Ljudnivån var ju sjukt hög. Och vet ni vilka det är som står för den höga ljudnivån för det mesta? Vuxna människor. 35+ snackar jag om nu. Dom om några borde ju ha lite vett i skallen. Men så är det överlag på universitetet har jag märkt. De människor som inte vet hur man viskar under föreläsningar osv är också 30 plussare. Varför är det så? Nån som vet?

RSS 2.0