intro

Ja ni...Dagen började ju som sagt med en chock och sorg över att världens roligaste och bästa man har gått bort (Love you Leslie). Det var som mamma sa, konstigt att man kan bli ledsen över nån som man inte känner, det känns ju som att man gör det! Nåväl.
Fick i alla fall sällskap av Lena och Antero i skolan. Lena var en raring (hej förresten Lena och välkommen till min blogg ;) ) och hade tagit med sig en exlusiv nagerlackspenna från USA till mig. Tyvärr hade den torkat och funkade inte just då, men jag ska ge mig på ett försök att bringa den åter till liv.

Sen har det vart plugg heeeela dagen lång. Mina enkäter är klara och jag har kodat dom på ett sätt som jag tror är rätt. Tyvärr har det inte gått så jättebra, har bara fått en introvert person. Skit! Hur ska jag nu göra mina tester???? Det får morgondagens Malin ta itu med.

Nu ligger jag här och undrar vart fasen halva min lön tagit vägen redan?
Mer än halva är det faktiskt. Åh, ångest.

Åh nej!!!!

Inte heller denna dag började bra.

Min absoluta favorit man i hela världen har dött! Min kära kära Leslie Nielsen. Faaaaaaaaaaaan.



All kärlek till dig kompis!


Deppigt värre

Sicken skitdag det blev.

Klockan 6 i morse steg jag upp och gjorde mig i ordning. Lockade håret, satte på mig finkläderna. Drack lite kaffe och packade det sista inför Varberg. Klockan 7 gick vi ut och insåg vilket snöoväder det var. Samtidigt som vi tog bort snön från bilen bildades det snabbt ett nytt lager vitt. Vi åkte och tankade och började åka ur Linköping när vi insåg att nä...detta var nog ingen bra idé. Det snöade verkligen asmycket och det var ju så tidigt att vägarna inte skulle va skottade och att det skulle bli skitjobbigt att köra. Jag svängde in på en mack och ringde mamma och pappa. Dom kollade väderprognosen och sa att det skulle va snö och jobbigt en bra bit på väg.

Det är jobbigt i såna situationer. Ska man chansa? Det kanske skulle gått hur bra som helst, vi kanske skulle kunnat ha tagit oss hela till julbordet, eller så hade det gått åt helskotta. Just då kändes det inte som en bra idé att åka i alla fall. Jag är inte heller så bekväm att köra i sånt vinterväder.

Så. Vi körde hem igen. La oss på soffan och jag fällde en tår eller två över att jag inte skulle få träffa familjen idag och vara med på traditionen. Tittade på Lois och Clark och tyckte lite synd om mig själv, sen somnade jag och sov till halv ett.

Dagen har vart deppig. Jag och Lukas gjorde ett försök att peppa upp mig och gick på julmarknad i Gamla Linköping, och ja det var mysigt men hade säkert vart mysigare om jag inte hellre vart nån annanstans just då.
Sen har vi haft vår egen lilla adventsfika här hemma med tända ljus, lussekatter, kaffe och julmust.

Känner ändå att vi gjorde rätt. Det har snöat asmycket hela dagen, och det kunde ha gått hur som helst att köra idag.
Så. Ja det var min roliga dag. :) Nu har jag i alla fall tröstshoppat lite på ASOS. Internetshopping när den är som bäst!

Imorgon är det måndag och ny vecka. Ska till skolan tidigt och dela ut mina sista tre enkäter och sen sätta igång med SPSS. God natt!

tjuvstart


På söndag är det ju första advent som alla vet. I och med att vi är i Varberg då, och att jag jobbar imorgon, så har jag tjuvstartat och julpyntat hemmet idag. Jag är inte den som orkar pynta i omgångar, med adventsljusstakar nu och tomtar sen, utan allt får komma upp nu, sen får det va.
Allt blir automatiskt mycket mysigare när julsakerna åker fram tycker jag. Dock har det endast åkt upp få tomtar i år, jag orkar inte ha för många.

Nu blir det lite pyssel. Har en ny liten hobby, kan dock inte berätta vad det är än....
Det återstår för er att se!
Trevlig kväll!!


  

Gammal kärlek rostar aldrig




Take That var i princip hela min värld för 13 år sedan. Posters över hela rummet, tidningar, utklipp, konstant lyssnande på deras låtar och MTV var konstant på i hopp om att få se en musikvideo. Och självklart kärleken till Mark Owen...hehe.

Nu när Take That är back on track känner jag mig åter igen som en 13 årig tjej med rosa drömmar om framtiden.
Ikväll ska Take That va med på Skavlan. Detta måste ses!







julklapp 1. Check



Dagen har tagit emot och varit omotiverad. Plugg en stund blev det i alla fall, men när Lukas kom hem från skolan gick vi till Gamla Linköping och inhandlade årets första julklapp! Gott! Sedan blev det lite storstädning på det.

Det är väldigt mysigt i Gamla Linköping tycker jag, och speciellt nu med all snö!! Trots att jag inte är nåt mega fan av snö för tillfället, så var det mysigt.

Nä. Jag är faktiskt ledsen över snön just nu. Har jag otur kommer detta kanske innebära att jag inte kommer ta mig till julbordet i Varberg på söndag och det skulle göra mig så ledsen.
Så. Vädergudar. Ni har fyra val.

1. Töa bort all snö.
2. Sluta snöa och skicka ut skottbilarna på vägarna.
3. Uppfinn en maskin som tar mig till varberg på ett kick.
4. Gör mig till miljonär. (Bara för skojs skull)


c-uppsats



Då var vi igång...
Känns ibland lite överväldigande. Ska jag lyckas skriva c-uppsats helt själv?
Men samtidigt känns det väldigt spännande att se hur resultatet blir.

Känns skönt att va igång.
Må Gudarna va på min sida.

Hej då


Äntligen måndag!

Nu har jag haft min första lediga helg sedan juli (har jobbat, vart bortrest eller haft besök om vart annat varje helg sedan juli....oooh). Märkte att jag inte tyckte att det var ett dugg tillfredsställande att vara ledig. Skönt med måndag. Det är en bra dag.
På måndagar är det Tvns dag!

19.00 Biggest Loser (Love you. Otroligt goa deltagare denna säsong)
20.00 Biggest Loser Sverige OCH Dansbandsbrudar. (Skönt att BLS har final idag så att jag i fortsättningen kan ge dansbandsfruar min fulla uppmärksamhet.)
21.00 Svenska Hollywoodfruar (Vill va bästis med Maria Montazami)
22.00 Här får Lukas överta tv:n om han vill.(Men om han inte vill kolla på nåt kan jag tänka mig Kvinnors hemliga liv)

Idag ska jag nog dra till skolan. Har nu gjort klart all läsning och anteckning i Existentiell psykologi så nu kan jag ge min fulla uppmärksamhet till C-uppsatsen. Spännande!! Önskar dock att min handledare kan va lite mer aktiv och ge godkännande till min enkät så att jag kan få dela ut den!!! Har liksom väntat i en vecka nu, det går ju i snigelfart detta...lite frustrerande.

På söndag åker vi hem till Varberg! LÄNGTAR! Har inte träffat min kära familj sedan i juli men nu så. Farfar ska bjuda hela familjen på julbord i Åkulla och det ska bli såå mysigt (och gott). Träffar familjen alldeles för sällan. Och det är ännu mer sällan som ALLA är med. Kuuuul.



Liten del av familjen. Fika dagen innan midsommarafton. Love you


Lika som bär....?

Jag har en tendens att hitta likheter mellan folk. Detta händer i snitt en gång per dag, om inte mer. Tyvärr håller min kära sambo ALDRIG med mig. Nu säger jag inte att det alltid är extrema likheter, men nåt litet i alla fall. Tycker att ni kan få avgöra i fortsättningen. Lyssnar nämligen inte längre på Lukas.

Så..... Är det inte så att Johan Andersson i LHC faktiskt påminner väldigt mycket om Josh Hartnett? Detta slår mig varje gång Johan hamnar i utvisningsbåset.






Ja ni ser ju själva. Skitlikt.


OMG

okej, jag tar tillbaka det jag sa innan. Spelar ingen roll vad han gjort, Jay är ju så sjuuuukt bra!! Kan helt enkelt inte ogilla honom.


att få ut så mycket som möjligt av livet.

Existentiell psykologi har verkligen gjort intryck på mig. Trots att det behandlar väldigt mörka saker så som död och kris och liknande, så har den en väldigt ljus syn på allt. Jag önskar att jag kunde ta till mig allt.

Under tiden som jag läser inser jag hur mycket man, eller i alla fall jag, som människa har att jobba på för att kunna uppskatta allt fullt ut. Det är många gånger lite skrämmande. Jag vet att jag har så mycket drömmar under ytan och existentiell psykologi betonar om och om valet.
Att det är vi själva som bestämmer över vårt liv och vart det ska ta vägen. Att vi aldrig kan skylla på utomstående händelser. Det är nog viktigt att ta till sig. Många gånger tror man nog att man inte lever passivt, men jag är övertygad om att många gör det. Jag vill i alla fall bli en livsnjutare! Det är mitt mål med livet från och med nu. Känns som att man inte kan läsa en sån här kurs och gå oberörd och oförändrad därifrån, det hade ju vart otroligt korkat.

Nu är det i alla fall fredag, och jag ska snart lägga böckerna åt sidan. Kolla lite på Idol senare kanske. 
Läste att idol-Jay har knarkat. Fan. Inte bra inte bra. Sånt där stöttar jag inte för fem öre och jag som bara råhejar på honom. Skit.

Delar med mig av en låt som jag totalt fastat för. Så jäkla skön. Hittade tyvärr bara en livespelning, många gånger tycker jag att sköna instrument inte får lika stor effekt som i den inspelade versionen, men tycker denna funkade helt okej ändå.

Trevlig fredag på er.


den som sa't kan va't

När vi skulle till ICA Maxi och handla idag var Lukas koncentration inte direkt på max, vilket nästan resulterade i krock. (Liten överdrift från min sida kanske). Han missade i alla fall att det blivit rött vid ett rödljus och att bilen framför stannat. Han fick i princip ställa sig på bromsen för att hinna stanna. Jag sa då "Det är nog bäst att jag kör hem".

Typiskt nog lyckas jag, precis när vi ska lämna parkeringen, totalt köra över en refug. Självklart. Tji fick jag. Ingen av oss var nog lämpade att köra idag.

Jag har vart så trött idag, somnat så fort jag öppnat boken. Hoppas på en bättre dag imorgon.

jag, motivationen.

Lukas spelar fotboll i nån studentliga av nåt slag. Dom spelar matcher sent på kvällarna typ två gånger i veckan. Jag har inte följt med och kollat nån gång, för jag måste ju erkänna att jag är måttligt intresserad av fotboll. Men igår framkom det (som från intet) ett slags intresse blandat med kärlekskrankhet som gjorde att jag faktiskt följde med och kollade. Lukas ska visst vara, ganska så bra i alla fall, men hittills har han inte lyckats få in bollen. Så jag tänkte, jag lägger upp ett litet motiverande hot på bordet: Gör du inte mål, gör jag slut.
Mycket riktigt. Bollen i mål bollen i mål, eller kanske jubel och vrål som Jennys pappa Conny hade sjungt. Lukas satte första målet. Stolt var jag då. Dock höll mitt hjärta på att frysa till is då nån tackla honom av planen och jag i mitt inre trodde att nu hade han landat på huvudet och brytit nacken. Fast egentligen var det bara ett hederligt gammalt pungkläm.
Ska nog inte gå på fotboll nåt mer.
Mammig som jag är.

Idag- Plugg plugg och återplugg. Har suttit på biblan och hållt på med mitt samtidigt som jag vart ett stöd för Matte i hans statistik räknande. Tycker att han blir allt bättre för var dag som går, vill gärna tro att jag har ett finger med i spelet, men mest är det nog hans egen förtjänst.

Ikväll - Måste ju kolla Maria Montazami i det där programmet på trean ( Lo ve her)och sen ska jag se på Efterlyst för att se om jag kan identifiera våltäcksmannen i varberg. Förmodligen kan jag inte det, men tänker att han borde åka fast efter ikväll, sååå stort är inte varberg.


breaking the law

Nu har Jenny åkt hem, det går alltid så fort när man har besök!

I söndags när jag slutat jobbet åkte jag och hämtade henne och ganska snart efter det drog vi till en thairestaurant och käkade lite. Dom hade CHANG där!!!! Har inte sett en Chang sedan thailand. Tyvärr körde jag så jag kunde inte dricka någon, men jag ska absolut återvända snart för att förtära denna goda dryck.
Efter thairestauranten återvände vi hem, drack lite vin och snackade skit. Började prata om en gammal skolkompis och fick helt dille på att få reda på vad hon gör idag. Antagligen har hon flytt landet för ingenstans på internet kunde man finna henne. Störigt.

Igår tog vi det ganska lugnt, tog en promenad ner på stan och fikade på café Berget. Sen kollade vi i lite affärer och köpte med oss varsin ansiktsmask hem för att ha en liten "spa" kväll. På vägen hem från stan tittade vi på novemberljusen i Trädgårdföreningen, FINT!
När vi kom hem tänkte vi först bara fixa stoppet i vårt handfat. Jenny var expert på såna saker menade hon. Och ja, det var lätt att plocka isär och få ut allt hår och annat äckelpäckel men att sätta ihop det var en annan femma. Slutade med att en del av röret gick sönder och vi fick panikköra till Biltema för att köpa en ny.
Lukas fixade biffen när han kom hem och vi lagade lasange. Sen var det hollywood fruar och en film och ansiktsmasker.

Idag har vi vandrat runt i Gamla Linköping och fikat. Sen har vi kollat på gamla kort från barndommen och sen har vi inte hunnit med så mycket mer.

Tack fina vän för besöket.


Det var meningen att det skulle bli bio....

...men icke.

Jag och Lukas har knappt träffats i veckan känns det som. Det har vart fotbollsmatch hit och fotbollsmatch dit och jobbfest osv osv. Bara Lukas såklart, jag själv har pluggat dygnet runt och överbliven tid glott på tv. Ikväll skulle vi alltså umgås tänkte vi. Bio lät bra. Men så går det ju ingen bra bio. Jag vill helst inte lägga pengar på biosar som inte är riktiga biofilmer. Helst ska det vara med explosioner och höga ljud.
Så vi har hängt på soffan sedan jag kom hem från jobbet. Kollat tennis och nu är det nån dokumentär med Zlatan. Jag har dock inte kollat, jag har fastnat framför datorn och inte gjort nåt intressant alls. Fast jo, nu hittade jag ett test, hur många ord man skriver per minut, jag skriver visst 39 stycken i snitt, det var inte så bra som jag trodde, jag känner ju faktiskt att det är en av mina talanger, att kunna skriva snabbt utan att titta ner.... men icke. Testa er själva HÄR.

Inte ens nån god mat har vi ätit. Jag tyckte att vi skulle utnyttja att vi har bil för en gångs skull och åka nånstans och köpa mat som vi aldrig gör annars. Lukas ville inte bestämma nåt sånt innan han var hungrig...han tycks aldrig bli hungrig. Men nu är jag vrålhungrig så nu tänker jag värma på mina rester från i torsdags.

IMORGON KOMMER JENNY! Jaaaaaaa!!!


Gött

Helt otroligt. Fick precis reda på att det blev VG på min essä i existentiell psykologi, YES! TACK DAN! Känns otroligt roligt.

Idag har jag agerat mattelärare. Försökte lära Matte lite statistik....vet dock inte riktigt hur bra det gick, jag är ju inte direkt en lärare märkte jag ju. Men förhoppningsvis hjälpte det lite i alla fall.
Sen har jag pluggat, såklart. Läst läst och läst. Jag har snart läst klart allt som ska läsas i den existentiella psykologin. GOTT! Då kan jag ge all min fokus på c uppsatsen...Snart. Det är ett llitet tag kvar.

Fick ett underbart besked idag. Maria ska till Norrköping över helgen och bestämde sig för att ta ett tidigare tåg för att hälsa på mig här i Linköping en liten stund först. Jaaa vad glad jag blev. Saknar ju min käre granntjej här nere ju ;) Så det blir skoj att träffa henne om ens bara i några timmar.

Nu ska jag dricka upp mitt glas vin (måste ju fira VGt) och fortsätta plugga nån timme.


fullspäckad dag

oh what a day. Jag är helt slut i hela kroppen nu. Imorse var det upp tidigt för personalmöte. Klockan 8 var det samling i butiken. Jag fick cykla ett bra tag innan, man vet aldrig hur lång tid det tar att ta sig fram i denna snön. Personalmötet gick bra och var trevligt. Alltid kul att vara delaktig i vad som händer. Sen var det raka vägen hem för plugg. Pluggade fram tills fyra då Linda kom hit. Då var det ner på stan och gå i affärer som gällde. Klockan sju var jag hemma och såg Biggest Loser och sedan dess har jag pluggat. Nu orkar jag inte mer.
Känns att man vart vaken ett bra tag längre än vad man brukar. Snurrig i bollen.
God natt

(s)noooooooo(w)



Det oundvikliga har skett, vintern är här. Fick mig en chock i morse, satte mig upp i sängen och skrrek "Neeeej". Så det var en liten pärs att ta sig till träningen innan. Åh, jag är inte redo. Suck. Hoppas att den försvinner snart. Får väl tänka på de glada kineserna på skolan som blir helt saliga när första snön kommer. Grattis till er.


chock

Förra veckan undrade Emelie ifall jag hon och Linda kunde ta en fika i skolan idag klockan 11.30. Visst kan vi göra det tänkte jag. När vi sitter där och fikar ser jag helt plötsligt ett välbekant ansikte. Jag tittar på människan ganska länge innan poletten vill trilla ner. Då blir mina ögon stora som jordglober och ja... jag tror faktiskt att jag skrek rakt ut, jag minns inte riktigt. DET VAR ANNIKA!!!! Den luringen var uppe i Linköping under dagen och hade ihop med Emelie planerat att överraska mig och Linda. Jag blev obeskrivligt glad. Det var väldigt mycket känslor som kom upp till ytan. All saknad man känt efter att ha inte träffat henne på ett halvår, och alla tankar och all oro, och glädjen över att hon var där. Jag följde fram henne fram för att handla i cafét och då bara började jag gråta, jag kunde helt enkelt inte stoppa tårarna. Det var längesedan jag kände mig så känslig som jag kände mig idag. Det är inte vardag jag gråter men så glad blev jag.
Underbar överraskning. Fick 2 timmar ihop med denna underbara tjej sen var hon tvungen att gå vidare för att sedan åka hem till Göteborg igen. Detta gjorde min dag, helt klart! Säkert hela veckan också för den delen.


Världens finaste Annika. Love you gottan.

Efter denna briljanta start på dagen kunde jag inte riktigt fokusera på plugg, så det har vart dåligt med det idag. Pratade med Jenny i telefon och fick ytterligare ett underbart besked. Jenny kommer och hälsar på mig nästa vecka! JAAAAAAAA!!!! Fasen vad roligt, jag blir så glad. Vad mysigt. Det är inte ofta vi träffas så man har ju massor att prata om.

Det har med andra ord vart en fin dag. Jag känner mig överväldigad av kärlek. Vad fint det är med kärlek och med alla fina människor man har i sitt liv. Love you all.


Kär i en byggnad?

Idag slängde jag ett öga på the Tyra show och fick mig en chock när en kvinna sitter och berättar om att hon är gift med Eiffeltornet. Det var Eiffeltornet som friade till henne sa hon. Tidigare var hon kär i en bro, och hon började gråta vid tanken att bron rasade. Det såret skulle aldrig läka sa hon. En gång när hon var liten var hon i säng med sitt trumsett och då kom hennes mamma på henne.
Ja ni hör ju. Underhållning är bara förnamnet.


Här har ni det lyckliga brudparet.

Idag har jag haft en såå skön dag. Gick på Yoga med Sandra och det var jätteskönt och rogivande. Annars har jag bara slappat och tagit det lugnt. Nu vankas det party, inväntar gänget klockan 19. Blir dock relativt lugnt, ska ju trots allt jobba imorgon.

Trevlig fredag på er.


kära ledighet....välkommen!

Äntligen är veckan med de många momenten över för mig. I mådags lämnade jag in essän i existentiell psykologi och igår fick jag hemtenta i statistik som lämnades in sent i går kväll. Plus att jag fick tillbaka min essä i psykologins historia och den blev godkänd, PUH!

Igår kväll bjöd Matte på middag. Thaimat, som faktiskt smakade thailändskt, GOTT! Gott och starkt. Jag tror jag slukade fyra stora glas vatten till middagen. Och så nåt glas vin till det. Perfekt. Idag gick jag upp tidigt och tränade med Sandra och hennes vän Frida. Tycker det är såå skönt att träna på morgonen. Köpte med mig nybakta frallor hem och åt en stor och god frukost ihop med Lukas. Nu har jag duschat och ska bara omfanma ledigheten! Städa lite kanske. Bara lalla omkring här hemma är planen i alla fall. jag bara njuter. Fick precis ett samtal från jobbet, så jag ska jobba extra på lördag. Det känns gott. Behöver ju pengar till Italien så jag jobbar gärna extra så mycket jag får. Nu är jag ju ändå ledig i två dagar så jag får min ledighet också.


Elvis Junior

Kul att LHC suger för tillfället. KUL! Det är frustrerande när man vet att dom egentligen kan. Nåväl.

Ikväll har jag vart och tränat med Sandra! Kul att hon valt att börja träna på mitt gym. Sen var det ju hockey ja men den vill jag inte kommentera mer.....Ska snart gå och lägga mig och läsa. Imorgon ska jag gå upp tidigt (typ 7....om det är möjligt) och göra tentan i metod pch statistik. Har 24 timmar på mig när jag väl öppnat den och vill bli av med den så fort som möjligt. Känner inte riktigt för det, men det borde ju gå vägen känner jag. Imorgon får vi dock reda på resultatet på vår första essä i psykologins historia. Jag känner mig faktiskt väldigt nervös. Har inte alls en bra känsla. Uhh... Detta är det värsta med att plugga. Jag är fortfarande alltid nervös när jag ska få tillbaka en tenta trots att jag fått det typ en gång i månaden nu i över två år. Det går liksom aldrig över.

För övrigt. Fasen va spännande i Days of our lives just nu!!! Tänk att EJ är Stefanos och Susans son.(som för övrigt båda två borde komma tillbaka till serien..) Elvis Junior. HAHA. Det roliga var att jag blev chockad, hur dum är jag då.




E.J, E.J, E.J..... här trodde vi att du var god.... Men ICKE!





jag är...en ö



För en liten stund sedan damp filmen ner i brevlådan. ÄNTLIGEN ska jag få se den. Ett år senare. Tyvärr har jag föreläsning om en halvtimme så jag hinner inte se den just nu, måste vänta till klockan 3. Det känns jobbigt.

Det är lite konstigt, för nu när jag har den här känns det nästan som att jag inte vill se den... Jag har hela tiden haft det att se fram emot och jag vet att första gången man ser det är det speciellt och sedan har man liksom....ja..sett den! Men nån gång måste jag ju se den så klockan 15.00 smäller det. Hoppas den är bra!!


italia





Nu är min Italien bok påbörjad och bara väntar på att fyllas på med massa roliga saker inför resan... Bara 8 månader kvar... :) Är det någon där ute som har tips på sevärdigheter eller (framförallt) billigt boende eller restauranter, är ni mer än välkomna att säga till.... Italien kommer ju ruinera mig, det är en sak som är säkert.

Linda hjälpte mig att ta mitt förnuft till fånga igår. Jag har inte skrivit om essän, dock har jag lagt till en massa saker, så får vi se om det blev lite bättre, känns som det i alla fall. Linda fick mig i alla fall att inse att om jag skriver om hela essän är det ju som att göra en omtenta innan jag ens fått svar på att den första duger eller ej. Sant. Så snart ska jag skicka in den och sen får det, som jag sagt tusen gånger innan, bära eller brista. Hoppas dock på det förstnämnda.

Idag sov jag alldeles för länge, jag har inte sovit så länge på flera år typ. Vaknade lite innan elva och med tanke på att jag fortfarande till sommartid var ju klockan egentligen tolv. Förstår inte hur det gick till och varför jag inte vaknade. Nu ska jag väl dock vara utsövd hoppas jag...

RSS 2.0