2010

Vid första tanken känns det som att 2010 har vart ett år som alla andra, med inte så mycket nytt eller spännande. MEN. Efter lite tillbakablickar har jag nu sammanställt en lista av årets bästa. 2010 var ju inte så pjåkigt ändå. Here we go.. 2010 gav oss:

Årets bästa film
: Shutter Island! Minns typ inga andra filmer jag sett. Var det ens i år förresten? Det får bli den oavsett. OCH The Game!     



Årets upptäckt: Jag gillar verkligen inredning! Har kollat på alla brittiska hus program som går på TV, dagligen. Hade jag vart duktig på det skulle jag omskola mig till inredningsresigner. Jag vill inget hellre än att köpa ett hus och renovera det och köpa fina grejer till det. Det får bli när man en dag blir miljonär.



Årets bästa låtar: Ja...då var vi där igen. Vilka är nya för i år ens? Men ny för mig var i alla fall Do you feel med Funkstar Deluxe (åh sicken tönt jag är) , Hard Times med John Legend och The Roots,  Awkward Game med Gabriella Climi och Living for it med Von Iva.
Årets tripp: Åh, kan inte välja en. Helgen i Uppsala hos Maria o Micke, Helgen hos Hanna i Stockholm, Roadtripen till Halmstad o Roxette, ja. Det får bli alla dom. Men sorgligt nog är det också de enda som gjorts för året (som jag kommer på nu i alla fall...Bättring på det nästa år) 

Årets otippade: Mallan köper gymkort. Kors i taket.
Årets grattis: Ingela Berntsson blev Mrs Ingela Ellis. Kärlek på hög nivå. Grattis!!!
Årets serie: Jag var ju lite sen med denna serie men så fort jag börjat kolla kunde jag inte slita mig: PRISON BREAK! Sicken spänning, sicka intriger, och sicken Snygging!! Ja. Prison Break får 5 poäng av 5 möjliga. Sen måste jag faktiskt ha med Ghost Whisperer på ett hörn.
 
Årets kompisnykomling: Vill först börja med att påpeka att detta inte är en kategori för vem av mina kompisar som jag älskar mest för jag älskar er alla lika mycket :) Men i Januari 2010 träffade jag en underbar människa som ganska snabbt blev en kär vän och detta är ju....Maria!! Vi hade en kul vår ihop och jag önskar att vi fortfarande vore grannar. <3



Årets nit: Att låna ut telefonen till en utbytesstudent som ringer till Ghana. Nej. Jag kommer aldrig släppa detta.
Årets sorg: Att min största idol Leslie Nielsen gick bort. Love you forever Leslie!!! + att Emvall slutade spela i LHC.

Årets skämt
: Puff Daddy i filmen "Get him to the Greek": "Where the hell are you? I'm gonna kill you. Smilyface"
Årets besvikelse: Fyra år till med blå regering. Suck alltså.
Årets fest: Ingelas möhippa var roligt från morgon till kväll!

Årets konsert: ROXETTE!!!


Årets insikt: Man måste vakna ur sitt skal och börja leva. Existentiella psykologin har gett mig otroligt mycket insikt och distans till mitt eget liv, 2011 är året då jag ska VAKNA och börja leva ett medvetet liv och jag ska leva det FULLT UT.Häng med vettja!

Tyvärr minns jag inte mer av året som gått. Säkert har jag glömt en barnafödelse eller två, men det är helt tomt i skallen just nu. Nu vill jag önska er alla ett GOTT NYTT ÅR, hoppas att 2011 är året då allt gott händer oss.

HEJ DÅ 2010!!!



Back on track



Julhelgen är förbi, och igårkväll kom jag tillbaka hem till Lukas och Linköping. Har haft det jättetrevligt och mysigt när jag vart i Varberg, som vanligt, och hunnit med en hel del. Lite fika på stan,Bingolotto och provsmak på pappas hemmagjorda snapsar dan före dopparedan, julafton hemma som utspelade sig precis som vanligt enligt traditionen med god mat och fina klappar, juldagsfest med mustashtema på fästningen, annandagsmiddag hos storasyster med familj, fika på stan med carin, vin hos både eve & mads och Martina, mellandagsrea och plugg på campus. Ja, det summerar väl det hela tror jag.

Nu är jag tillbaka i verkligheten, fast helt borta har jag väl aldrig vart. Datorn fick följa med till Varberg så jag har pluggat lite emellanåt också. Hade inte riktigt tid att släppa det. Och det blir bättre, tror jag och hoppas jag. Och jag kan nästan nästan se ljuset i tunneln på detta uppsatshelvete. Ursäkta franskan.

Nu kan jag i alla fall snart återgå till mitt normala liv och sinnesmod. Längtar.





Samlade kring bordet på julafton..



Behöver jag ens kommentera hur mycket jag älskar denna hund? Och ni ser ju på hans blick att han älskar mig med...... ;)

 
  

Snygga mustashbrudar på juldagen...Som ni kan se var ju min extremt dålig och pinsamt och oplanerad,
men Nettan, Carin, Maria och Becca är ju snygga som attan i sina hårväxter.
(Klicka för större bilder)


uuuh? packa=bajs

Det har vart två hårda dagar på jobbet. Inte för att det har vart julrusher ala bama (för det har det sannerligen inte), men för att jag vart trött och känt mig sjuk och seg. Men samtidigt har det vart kul att jobba, roliga kunder, kul att träffa jobbarkompisarna, och kul att tänka på nåt annat än min skit-cuppsats. Nu har jag dock gjort mitt för denna veckan.

Imorgon 06:30 kommer svärfar och hämtar upp mig och skjutsar mig till bussen (tack!) sen blir det jul för hela slanten. Halva i alla fall. Julafton lovar jag att ge min fulla uppmärksamhet åt julfirande, men resterande dagar måste jag nog ändå ge lite tid till uppsatsen. HUR ska jag hinna? Vet ej.

Nu slasar jag runt här hemma och försöker packa. Det går inte så bra för jag känner mig så seg och har ont i fötterna. Inget får plats i väskan heller. Det blir två mega väskor. Har tagit ett glas vin för att lätta upp stämningen, och Lukas har gett mig en "morgonpresent" till bussen imorgon. Jag öppnade den dock nu och det var "Veckans NU", he knows me so well :) Så den ser jag fram emot att läsa imorgon på bussen.
Snart ska vi laga mat (köttfärsrullar med jordnötter, mums) och mysa lite vår sista kväll ihop innan jag åker. Alltid blandade känslor att åka, jag längtar efter familjen men vet att jag kommer sakna Lukken.

Adios vänner, nästa gång vi hörs är jag på bästkusten.

Och så kom det......................

Stressen, ångesten och stressen. Känner att allt bara är kaos just nu i mitt huvud, jag kan liksom inte tänka klart, och minsta lilla problem blir för mig 100000 gånger större än vad det egentligen är. Just nu SUGER DET att inte ha sin handledare på plats utan behöva vänta i 50 000 år för att få svar på mail, och som nu dessutom verkar ha tagit julledigt. Att vara ensam i detta gör ju inte det hela bättre och just nu önskar jag verkligen att jag inte skrev uppsatsen själv. Att jag ska jobba VARJE DAG veckan innnan inlämning känns också SÅDÄR! Julen kunde ju inte komma mer olägligt. Jag som knappt har tid att äta. Jag längtar verkligen till 20e Januari då allt med inlämning, oponering och all annan skit är över så att jag kan gå vidare och lämna detta bakom mig. Orkar inte..............AHHHH

Dan före dopparedan

Det har vart plugg idag som vanligt, vad annars. Vi avslutade dock redan vid tre och gick till Baljan och tog varsin öl som avslutning på veckan (och terminen). Mycket trevligt. Finns inget trevligare än billig öl! ;) En liten tjuga, det är ju som hittat.
När vi kom hem städade jag och Lukas fixade mat. Nu ligger vi utslagna på soffan framför På spåret.

Imorgon ska jag, Lukas, Lena och Antero till Tornby för att handla julklappar och handla på systemet. Hoppas på att vara klar med alla klappar efter imorgon.
Sen ska vi laga jansons frestelse och sen...sen händer det... Julbord!
Det var rackarns trevligt förra året och förväntar mig inget annat i år. Jag är sååå glad, för imorgon får jag träffa min fina fina vän: Annika! Längtar!



En härlig bild från förra året...


en liten varning..

En liten varning bara. Efter att jag skrivit gårdagens inlägg om Shantaram, googlade jag lite, och fick då fram informationen att inte alls så mycket som jag trott var sant i boken. Blev jättebesviken. Förstod att allt inte hade vart sant, men mer än vad jag trodde var påhittat. Bara så ni vet som tänker läsa boken, och inte blir arga på mig för att jag sa att den var sann :) Jaja. Back to work

Boktips...



Har nu läst klart denna över 900 sidor långa bok. Det tog mig några månader, men vad bra den var! När jag köpte den var jag rädd att jag aldrig skulle läsa klart den för att den var så lång, och jag vet att jag har en tendens att tröttna... Men inte här inte. Det hände saker hela tiden, vad denna man vart med om mycket. Jag kände direkt när den var slut att jag ville veta mer, att jag hoppades på att det skulle finnas en uppföljare. Så, nu vill jag gärna tipsa er som inte läst denna, att det är en spännande, rolig, sorglig och händelserik bok och att den är sann gör den bara bättre och mer fascinerande. Klart läsvärd!


Längesen

Ja... Det kanske är total tantvarning på mig. Men fasen vad jag fastnat för denna låten. Tycker att den är jättevacker! (Vacker?...Ja, det få bli vacker)



Dagarna går, c-uppsatsen består.
Har inte kommit så jättelångt de senaste dagarna, står nästan lite still. Min otroliga fantasi vill inte visa sig. Men, imorgon gör jag ett nytt försök.

Längtar till på lördag. Då blir det brakfest ala bama. ÅÅÅH vad kul. Då ska jag inte tänka ett dugg på uppsatser eller akademiska ord.

Snart: Grand designs. Love it.

irriterad

Vet ni vad jag blir irriterad på? Jag blir så sur när man har bokat tvättstugan från en viss tid men när man kommer ner så är det nån som redan har tvätt i maskinen. Jag blir nästan töntigt irriterad över såna grejer. FOLK!
Har liksom en hel del tvätt och vill helst inte tvätta hela natten. 
Hej då

Kämpe

Åh! Han klara det! Lätt min favvis av dem alla. Här snackar vi kämparglöd. Grattis till en halverad vikt och vinsten. Alltså, måste jag påpeka än en gång att jag ÄLSKAR Biggest Loser?


Von Benzo

Favvisen Jay Smith vann ju idol, vilket är kanon för han tog ju mig med storm redan på auditionen med Black Jesus..... Däremot undrar man ju hur det kommer bli nu när han kommer tvingas sjunga poplåtar som inte riktigt är han... Så länge gottar jag mig med hans band Von Benzo, som finns på Spotify, och som faktiskt är skitbra!!!

Många Bollar på Bengt

Så känner jag mig just nu.

Låt mig börja med att sammanställa trippen till Ullared i onsdags. Det var en skittrevlig resa. Åkte runt halv 8 och var framme vid 11. Jag shoppade loss som att jag vore miljonär, killarna köpte mest filmer och grabbiga saker. Killarna var väldigt fascinerade av nedervåningen där det fanns allt för bilen, fisket och framtida snickerier. Sågar, tvättsvampar och fiskespön var bara lite av det som fascinerade. Efter Ge-kås och lite mat åkte vi till mamma och pappa och fikade. Det var mysigt, men lite retligt att bara få träffa dom i en timme. Har ju inte vart hemma sedan i Juli så jag hade ju gärna stannat lite längre. Men, klockan 17 åkte vi hemåt Linköping igen. Hemresan gick bra, många trötta skratt. Lyckad dag!

Nu har jag en jobbhelg bakom mig, och jag är så trött. Är nog mest trött psykiskt än nåt annat. Har plötsligt insett hur lite tid det är kvar till jul, och därmed stressigt med uppsatsen bland annat. Sen ska man besluta sig för vilka kurser man vill läsa till våren, köpa de sista julklapparna, skicka julkort, boka buss till Varberg,baka Jansons frestelse inför julbordet på lördag osv osv osv osv osv osv. Måste bara strukturera upp allt, så ska det nog gå.
Ska avverka lite av punkterna ikväll, så får det bli bra.
Sen får det bli julmust och lussekatter och lite adventsmys framför tv:n.

Adjö

kommer inget, kommer inget,

..kommer allt.
Vår lägenhet totalt raserar känns det som. Elementet i sovrummet som inte vill funka, handtaget på kranen på handfatet rök av (nån som är för stark för dens egens bästa?), det stinker från avloppet i handfatet och idag upptäckte vi att det var rumstemperatur i kylen.... Ah, vad trött man blir. Men hyresvärden kommer hit imorgon och åtgärdar, förhoppningsvis, några av problemen.

Det andra som händer imorgon är att vi drar till Ge-kås och handlar julklappar!! jaaaaa! Ska bli så himla kul. Det som är minst lika kul är att Matte, Myran o Raz aldrig vart där innan, ska bli skitkul att se vad dom tycker. Efter Ge-kås ska vi hem till mamma och pappa (och Kalle) och fika.  Det ska ju bli minst lika kul. Så snart ska jag lägga mig för bilen avgår kl 07.00 imorgon bitti. Åhh känner mig som ett barn dagen innan julafton. I love you Ge-kås.

Idag är en sån dag när allt bara gått min väg känns det som. Har fått in en del enkäter, kollade mitt "telefonkonto" och det afrikanska samtalet igår kostade mig endast 26 kr (fortfarande irriterad dock...VEM GÖR SÅ?) osv osv osv. Gott helt enkelt. En sån kontrast mot gårdagen!

Men nu, dush o sen hopp i säng.
Adios

Recept-tips

Tänkte tipsa om en skitenkel och asgod maträtt som jag och Lukas gjorde igår. Med tanke på att det var Lukas som upptäckte receptet kallas den hädanefter för "Lukas goda ugnskotletter".

Detta behöver du:

2 kotletter
2 dl creme fraiche
2 dl matlagningsgrädde
1/2 dl soja
1/2 dl sweet chilisås
ca 1 tsk sambal oelek (nån slags asiatiskkryddgrej på burk)

Lägg kotletterna i en ugnssäker form. Blanda alla ingredienser och häll över. In i ugnen, 200 grader i ca 1 timme. Servera med potatis eller ris.

Så enkelt och SÅ gott. Trodde det skulle smaka asiatiskt men det smakade typ som världens godaste brunsås. MUMS

Att vara medmänsklig.....

....lönar sig inte alltid!!

Idag är jag i skolan. Lallar omkring och minding my own buisness. Då kommer det fram en kille till mig. Han ser väldigt förvirrad ut. "oooh sorry can I use your phone, my not working". Stackars lilla utbytesstudent tänker jag. Självklart ska du få göra det (och leta upp dina kompisar, som jag dragit min egen slutsats till är uppdraget). Han lånar telefonen och pratar på nåt konstigt språk. Pratar, pratar och pratar. Lite längre samtal än vad jag trodde han skulle ringa.
 
När han går kollar jag min samtalslista och ser att det var ett väldigt konstigt nummer människan har ringt. Kollar upp det på internet. Ja. Då har den jäveln ringt till Ghana! Vem gör nåt sånt egenligen?? Frågar en främling om man får låna dennes telefon och ringer TILL GHANA!
Kul. Sista gången jag hjälper en medmänniska. Nu blir det bara att se hur min telefonräkning kommer att se ut.
Idiot.


julbak och julbord

Precis hemkommen från julbord med jobbet. Inte ett dugg trött, tror jag ska städa och fixa lite efter att ha skrivit detta blogginlägg. Så går det när man sover för länge.
Julbordet var i alla fall väldigt trevligt. GOTT med julmat, det fanns massor att välja av. Åt så jag storknade. Efter julbordet drog vi oss tillbaka och för första gången i mitt liv lekte jag julklappsleken. Det gällde att slå lika på tärningarna, och första omgången gick inte så bra för mig. Kammade endast hem ett paket. Andra omgången blev det mer spännande. Det var finfina grejer som cirkulerade kring på bordet, däribland det populäraste av dem alla, ett presentkort på Kicks. Jag lyckades få med mig tre klappar hem.

Jag är väldigt nöjd! Kul lek, spännande.

Igår var det julbak med mina favoriter. Vi samlades hemma hos Matte och drack glögg, glögg och glögg, samtidigt som vi fixade lite lussekatter och knäck. Det var en toppen kväll. Givetvis dokumenterades även detta på bild.

Klicka på bilderna om ni vill se dom i Big Size

  
  Myrans finaste katt.

   


















Matte har ett anekdot-moment, framför en sprakande julig brasa.

Hej då


Pray

Det är frågan om jag någonsin kommer tycka om en ballad lika mycket som jag tycker om denna. Var såå länge sedan jag kollade på videon, och den är ju hur bra som helst. När Mark gnider sig mot bilen på slutet, ja då dog man ju.
Härligt.



Dagen är slapp. Borde plugga. Kollar på take that videos på youtube istället.

Haha, hittade denna gamla också. Även denna helt strålande. Riktigt 90-tals sliskigt. Att man inte såg det då!




Snurrigt

Den här veckan har det verkligen vart fokus på skola. Har gått upp tidigt och vart i skolan vid 8 varje dag (förutom tis) och suttit och kämpat med kodning av enkäter, databearbetning i SPSS osv osv osv. Min handledare skrev igår att jag hade för få deltagare. Blev lite irriterad med tanke på att dom hela tiden sagt 25. Då får dom ju stå för det. Så nu sitter jag och väntar på att hon ska svara på mitt mail där jag undrade om det betyder att jag måste gå ut och dela ut fler enkäter? Hoppas inte det, jag orkar inte!! Fast samtidigt så skulle det ju ge ett mer trovärdigt resultat.... Så vi får se hur det blir med det.

Förövrigt är det KALLT! -19grader har det vart när jag promenerat till skolan. Har haft trippla lager med långarmade koftor under jackan...Brr...Vill ha sommar. Är ju verkligen inte en vintermänniska nånstans.

Ush jag är bara mentalt urladdad just nu känner jag. Har vart mycket som gått emot mig denna veckan med statistiken och SPSS känner jag. Idag tror jag dock att jag fick till det, men måste jag ha fler enkäter måste jag ju ändå göra om det. Skit. Jaja. Nu lägger jag ner skolan för dagen tror jag.

Adios.




RSS 2.0