dagens sista

Pm inlämnat med lite hjälp från systeryster. Skönt att ha en språkpolis i familjen ibland :) Imorgon tänker jag nog ta ledigt. Tvätta lite, kanske träna. Bara ha en skön dag helt enkelt.

Nu var det återigen dags att söka utbildning inför våren denna gång. Det går alltid så fort. Nu har jag suttit hela kvällen och sökt och kollat distansutbildningar som låter intressant. Tyvärr måste det ju bli distans på grund av att Linköpings universitet tagit bort typ alla fördjupningskurser i psykologi....grr... Men har hittat mycket spännande. Jag blev väldigt glad för jag hittade Klinisk Psykologi på distans! JIHO. Dock var det en styck sammankomst i Östersund, vilket inte låter så lockande. Men mailade och frågade vad det skulle innebära att missa detta obligatoriska moment...Håller tummarna för att man kan slippa undan annars får jag väl bara ta tåget upp helt enkelt.

Trots att det är svåra beslut att ta är det alltid roligt att leta efter spännande saker att få läsa om.

Det var allt för idag, så här mycket har jag aldrig uppdaterat bloggen på en dag, har väl haft mycket på hjärtat helt enkelt.
Puss o hej

Ps. Upptäckte återigen att jag lyckats missa att godkänna MASSOR av kommentarer. Här sitter jag och tror att ingen kommenterar, men så gör ni det. Nu har jag godkänt alla som jag hittat i alla fall :) Ds.

höstjacka...check!



ÄNTLIGEN har den kommit in på H&M igen så att jag nu kunde beställa den. Hoppas nu att den är lika fin i verkligheten som på bild. Passade på att klicka hem ett par skinnhandskar också så snart är jag verkligten redo för att ta hösten med storm! Kan ju berätta att när vi kom hem igår kväll var det bara 2 grader ute.....Brr...


Igår


Det var en trevlig kväll igår. Började med en liten wirre hos Matte, och sedan tog vi oss till Flamman för att käka hamburgare. Gott var det. Några öl slank ner med. Trots att det inte blev så många, och trots att vi var hemma innan 12 är jag trött idag och har lite huvudvärk. Men det var det värt. Har träffat så otroligt fina människor här i Linköping och det är jag glad för. Har alltid så himla trevligt med dom.

Nu är det slutspurten på PMet som gäller. Känner att jag inte riktigt är upplagd för detta, men gör mitt bästa. Just nu känner jag att jag inte riktigt vet om jag är klar eller inte. Det är svårt det där. Det bästa med att skriva en uppsats (och därmed även PM) själv är att man får igenom alla sina viljor, det sämsta är att man inte alltid vet själv vad som är bäst, och det hade vart bra att ha någon att skriva med som kunde dissa några av mina förslag. Men efter att uppsatsen är klar, hur dålig den än blir, kan jag vara stolt över mig själv, för då är det jag, och enbart jag, som har skrivit den. Det är dock långt kvar tills dess. Men jag längtar.

Rasmus, Antero och Matte avnjuter en god och billig öl.

El boyfriendo.

Jag är kall men glad för det.



Emelie och Tobbe var också med en liten stund.
 


all that jazz



Egentligen är nog jazz ingenting som jag skulle sätta på här hemma och lyssna på i timtal, men det har ändå en trevlighetsfaktor över sig vill jag tycka. På Onsdagar på en studentkrog som heter Flamman har dom live jazzmusik och billiga hamburgare och billig öl. Det är riktigt trevligt att gå dit och bara tjöta över några öl och lyssna lite halvt om halvt på musiken. Det ska vi göra ikväll. Ser verkligen fram emot det, behöver komma ut lite känner jag.

Morgonen idag startade förövrigt med seminarie, som inte gick så vidare bra för mig då ingen hörde mig trots ett splitternytt headset. Nu blir det lite plugg i en timme sen ska jag och Linda ner till gymmet och lyfta lite skrot ;)


El thai

Det bidde ingen träning idag. Däremot blev det en skön promenad hem till Emelie och affären. Så ikväll har jag ätit massa god mat och vindruvor och glass och ja....mätt som en plätt. (haha, ja varför säger man aldrig det. Lätt som en plätt och mätt som en plätt.)

Nu är jag nyduschad och väntar på det otroligt roande programmet, Thailandsturister i trubbel, eller vad det nu heter. Folk är bra dumma alltså.

God natt!

Slöpluggar



Mina tankar är inte riktigt på rätt ställe idag. Klockan är redan halv 4 snart och jag har inte fått mycket skolarbete gjort. Fick inte så mycket sömn i natt som jag önskar så hjärnan arbetar väl inte utefter sin fulla kapacitet men... Har dock börjat på min essä i psyk 3an, så det känns ju bra....

Filmfestivalen i Bergen är i full gång, jag väntar spänt på resultatet från "Jag är en ö". Mest av allt undrar jag hur filmen är, jag vet ju inte alls hur mitt skådespeleri är, känns jobbigt att massa människor sett den före mig, vet ju inte om jag ska skämmas eller ej... ;) Hoppas i alla fall för Simons skull att filmen får motta god kritik, det förtjänar han!

Om nån timme ska jag förhoppningsvis till gymmet med Linda, är sugen på att köra ett pass som heter Burn, det är fokus på rumpa, mage och låt. Vilket är bra för mig med tanke på min cellulitfobi!


Bang, bang, bang

 



Jag vet inte om ni tänkt på det, men jag har ju blivit en liten amatörfotograf det senaste..... Hm..Anledningen är att jag tycker att min blogg är skittråkig och att den behöver lyftas upp lite, och tycker den blir lite mer tilltalande med bilder i den.
Nåja.

Det har vart en fin fin höstdag i dag som ni kan se på bilden ovan. Har skrivit PM till c-uppsats. Det ska vara inlämnat på fredag och är inte det lättaste att skriva när man egentligen inte vet ett jota  om teorierna som man tänker använda sig utav. Men man måste ju ändå skriva det, så det känns mest som att jag sitter och halvljuger mig igenom det. Förhoppningsvis har jag i alla fall nästan rätt i det jag skriver. Har liksom 7 böcker av den käre Eysenck och hans teori, men hinner inte riktigt läsa igenom det innan fredag. Folk tycker för mycket helt enkelt.Jaja.

Förutom c-uppsats funderande har jag tagit en skön promenad med Linda. Hade lagt undan ett par skor som jag köpte, och börjar nu bli ganska nöjd med min höstgarderob. Nu är det bara min höstjacka från H&M kvar, sedan måste jag ha köpstopp ett tag.


Mina nya höstdojor.


/ Malin, som nu även finns på IMDB, det ni ;)


Make a wish

Själv sitter jag och kollar lägenheter i Frankrike. Nån som vill följa med och öppna en liten blomsteraffär med mig och dricka vin på balkongen resten av livet?


Myshelg

Nu har mamma och pappa (och Kalle) satt sig i bilen på väg tillbaka mot Varberg. Har haft en jättemysig helg, men känns alltid ledsamt när dom åker.
I fredags kväll kom dom, vi åt lite kvällsmat och gick en sväng med Kalle. Sen var det Idol, och Se upp för dårarna (som var lite sådär tyckte jag). I lördags åkte vi till stan och Ikano. Mamma ville såklart till Flash :) Hon hittade dessvärre inget, men det gjorde jag. Tre fina tröjor på HM blev det. Igår kväll lagade vi mammas goda "fredagsfavoriten" och kollade lite på tv och drack lite vin. Idag har vi återigen vart i Tornby, denna gången blev det Ikea och Skopunkten. Och Elgiganten.

Igår kväll slutade vårt kallvatten funka. KUL! Därmed har man inte kunnat dusha eller spola i toan, eller knappt tvätta ansiktet för den delen för vattnet har vart skållhett. Vi har fått springa ner till tvättstugan för att få vatten till Kalle och till kaffe. Det är visst en vattenläcka här nånstans sa vår granne. Hoppas det inte blir för svårt att fixa. Känner bara hur jobbigt detta kan bli. Idag har vi skruvat bort toalocket så att vi kan fylla på med vatten och därmed spola som vanligt, men igår spolade vi ala Thai-style. Brings back memories ;)

Nu MÅSTE jag plugga. Har en uppgift som ska lämnas in i morgon kl 10. Hoppas det går smidigt.
Sedan undrar jag även hur det går på filmfestivalen nu i helgen. Vi kan väl alla enas om att hålla en tumme för "I am an Island".

Bye!

The boy does....everything?

Hur många brudar där ute känner igen sig i denna låten?

När mor och far kommer på besök...



...då är det städning på högnivå. Har aldrig så kliniskt rent som när dom kommer på besök! Ikväll kommer dom och hälsar på och har för första gången min älskling Kalle med sig. Ååååh vad mysigt att Kalle ska följa med, jag ska gosa med honom hela kvällen. Han är ju tyvärr åksjuk och brukar inte följa med pga det, men denna gången har dom gett honom lite lugnande, så jag hoppas att det fungerar och att han har en bra resa lille gubben.

I alla fall. Har städat i ca 6 timmar nu. Så nu har jag ont i ryggen och nacken, men är väldigt nöjd. Köpte lite blommor också, jag tycker att hemmet blir så himla mycket trevligare med lite färska blommor. Synd att det ska vara så dyrt bara, annars hade jag köpt det oftare.

Igår hade jag migrän hela dagen, låg på soffan som ett kolli och sov bort mestadelen av dagen. Inte kul alls. Som tur är har det mesta gått bort nu, har bara lite känningar ibland men annars mår jag tip top. Bode egentligen plugga lite nu, men lämnar det till söndag kväll istället...nåt jag vet att jag kommer ångra bittert då, men jag orkar verkligen inte nu.

Ha en skön helg alla!

Glasögonorm

Tänkte bara kommentera yster Jennies kommentar angående glasögonen på bilden i förgående inlägg. :) Jag har inte glasögon, däremot har jag läsglasögon när jag läser mycket för att jag får ont i ögonen när jag anstränger dom för mycket. Så nu behöver ni inte undra över det. Ungefär som när jag känt Ninnan i typ fem år och fick reda på att hon hade tandställning. chock! :) Men oroa er inte! Min syn är fortfarande perfekt!

Ikväll har vi kollat hockeyn. 5-2, är helt nöjd med det resultatet... ;) Kul att hockeyn är igång tycker jag. Blir nog läggdags ganska snart, har känt mig tjock i huvet sen igår. Imorgon ska jag upp tidigt och plugga lite, sedan har jag satt upp mig på ett pass klockan 12 imorgon, så då ska jag testa på Core! Får se hur det går!

God natt och kram på er

Det bästa med distans...



Just nu: Plugg existentiell psykologi, kaffe, tända ljus och Joni Mitchell. Passar perfekt för en ruskig höstdag som denna. Idag är jag väldigt glad att jag pluggar distans och slipper gå utanför dörren.


Ho Ha!

Plötsligt händer det.
Idag köpte jag gymkort. Så varesig jag vill eller inte, kommer jag betala för att träna i fortsättningen, så då är det lika bra att gå dit med :) Kändes jätteskönt att träna faktiskt. Jag har gott hopp om framtidens träning.... Hoppas det håller i sig.
Nu kollar jag på Biggest Loser och känner mig lika duktig som dom! Har faktiskt haft en bra dag idag. Gick till skolan och satte mig i biblan. Sökte litteratur och läste för att komma igång med c-uppsats tänket. Käka lite lunch med Lukas, läste lite till och sen fick det va nog.

Fortfarande FRUKTANSVÄRT besviken över att SD röstades in i riksdagen igår. Men tror inte att jag behöver kommentera det mer. Just nu i alla fall.

Ha en bra kväll alla vänner


Reinfeldt 2 - 0 Malin

Känslan just nu är inte bra.Jag är oerhört besviken över kvällens resultat. Att Alliansen vann var inget förvånande. Det skiter jag väl i just nu. (Dock önskar jag att det vore annorlunda). Men att SD röstats in i Riksdagen är ledsamt, pinsamt, och åter igen ledsamt. Har en jätteklump i magen och är så upprörd att jag faktiskt bara vill bli politiker och få bort dom asen.
Att det faktiskt finns svenskar runt omkring oss som röstar på dessa rasister, är för mig oförståligt och oerhört skrämmande. Det måste bli ändring på detta.

Skriver lite mer imorgon, för trots ett skitavslut på dagen, har det varit en Bra dag!

Till alla er som inte vet

Först och främst. Läs detta om ni inte redan gjort det. http://klamydiabrevet.blogspot.com/2010/09/sveket.html Där får ni en bild av dagens Sverige, i Alliansens händer.
Till er som inte röstat än: Rösta rödgrönt. En dag kanske man själv sätter där i skiten och då är det inte så kul att ha Alliansen sittande. HUR MÅNGA såna historier har man inte läst den senaste tiden? Om folk som måste jobba trots att dom är sjuka, folk som lever på existensminimun för att dom inte är kapabla till att jobba.
Nu är det fan dags för ändring. Så är det.



Kräftskejva i Mjölby

Senaste veckan har det varit ganska ångestfyllt, med mycket tankar om livet och dess innehåll. Kommer i såna perioder ibland när jag undrar vad f*n det är jag håller på med egentligen, och vad allt går ut på. För djupa och personliga tankar att ta här, så det får räcka såhär.
Däremot, när livet känns lite trist och tjatigt, är det skönt att åka på kräftskiva i Mjölby. En toppen helg, med dom bästa av vänner, dock med några saknade.

Lets go to Mjölby.


Väl där serverade Myran champange...


Emelie och Tobbe tyckte att det skulle bli gott med kräftor....


...som Razz morfar hade fiskat och kokat.


Efter maten drog dansen igång.....


Jag och Emelie tyckte detta var jätteroligt.


Myran och Matte i hopp om att taxin ska komma och köra oss tillbaka till potatisgården.


What is up?

Åh, vart är min konsentration?? De senaste dagarna är det så mycket annat som snurrar i huvudet så jag kan inte få mig själv att sitta still och plugga... Nu har jag fått för mig att jag bara MÅSTE kolla upp priser att ta sig till Bergen, kolla om min ändring kommit in på CSN, beställa den där fina tröjan från HM, kolla upp sevärdigheter i Italien. Ja ni förstår, allt utan att plugga. Fast egentligen vill jag ju det! Jag tycker ju att det är intressant! Jaja, jag har i alla fall lovat mig pause nu en stund så sen får jag sätta igång igen.


Konstig fråga till er.

Här ska ni få en liten eftermiddags grej att ta ställning till! En kompis till mig (ska inte nämna några namn) påstår seriöst att våra fisar luktar som ställen där vi har varit! Har vi till exempel varit i sommarstugan luktar fisarna sedan sommarstuga. Jag kan inte säga att jag håller med :) Har ni någon gång vart med om att detta skett?


Dom finaste

Farmor och farfar är dom bästa!


Jag skriver som ett litet dagisbarn

I helgen har det vart jobb! Det är faktiskt riktigt trevligt att komma dit och få vara lite social och få ett brejk från plugget. Igår kväll skulle jag stannat hemma men fick ett samtal från Emelie, och vips så var jag på en liten förfest med gänget. Var såå trevligt! Men jag var klok nog att gå hem när dom gick till krogen. Vuxenpoäng ja tack.
I slutet av jobbdagen idag blev jag sååå trött. Kan ha berott på att jag visste vad som väntade på mig när jag kom hem: Skolarbete. Imorgon ska ju första inlämingen till psyk 3an in, så den har jag suttit och skrivit på halva kvällen. Blir skitdåligt. Har glömt av hur man uttrycker sig korrekt. Det är nog alla sommarens öl som gjort mig så här dum, men dom ska la komma tillbaka tidsnog, mina små hjärnceller. Lämnas in imorgon måste det i alla fall, hur dåligt det än är. Får trösta mig med att jag har många andra inlämningar på mig att gottgöra detta.

Lagade guuudomligt god kvällsmat innan. Laxburgare med räkröra.
Tänkte dela med mig av receptet för det var sååå lätt och sååå gott. Enjoy.

Detta behöver du till burgaren:
600 g lax, En halv gul lök, 1 ägg, 1krm svarpeppar, salt

Såhär gör du:
1. Mixa laxen i matberedare.
2. Skala o finhacka löken. Blanda laxfärsen med lök, ägg, salt och peppar.
3. Forma färsen till fyra burgare och stek i smör på medelvärme, ca 3 minuter på varje sida.

Detta behöver du till räkröran:
400 gram räkor, 1 dl creme fraiche, en halv dl majonäs, en halv dl hackad dill, 2 krm salt.

Såhär gör du:
1. Skala räkorna
2. Blanda creme fraiche, majonäs, dill och salt. Tillsätt räkorna.
3. Toppa burgarna med räkröra.

Smaklig måltid!


Vem ska följa med mig på bio?

Idag har jag inte varit lite däckad av förkyldningen, men däremot har snorflödet verkligen kommit igång på riktigt. Ursäkta för infon, men så är det.
Har dock kunnat plugga lite idag, vilket jag inte kunde igår, så det känns bra. Har inte tid att halka efter. Fick sista boken jag beställt på posten idag, 40 studies that changed psychology, SÅÅ intressant. Har vart tvungen att läsa på i den för på måndag ska första inlämningen in, och i helgen jobbar jag ju, så jag får väl börja lite med skrivningen nu ikväll och avsluta på söndag...eller nåt. Lukas ska ju ändå kolla på fotboll...och jag är faktiskt inte så intresserad av detta (förlåt martina) Jag ska dock sitta framför tvn så att jag kan slänga ett öga på den då och då.

Är så inne i plugget nu och det är så sjukt intressant, särskilt en existentiella psykologin har verkligen börjat öppna mina ögon. Ska dela med mig lite av det så fort jag koll på det.

Sen så har jag tagit blodprov idag också, kolla järnet så att det håller i sig. Blivit medlem i Coop har jag med.

Om två veckor typ kommer Resident Evil Afterlife på bio. DENNA SKA SES. Vem ska med? Har inte sett någon av de tidigare filmerna, tror inte att den är bra heller, men vem bryr sig när Wenty wentyworth är med??

Ha en trevlig helg allihopa.


"Who's there? Could swear I heard a noise.... Glad I brought my gun with me"..... Haha...

Lite krasslig

Den hängiga känslan jag haft i en vecka har nu gått över till förkyldning. Har vaknat några nätter i rad med sjuuuuuk halsont, bara bränner gör det. Det är dock bättre om dagarna men nätterna suger. Imorse råkade jag somna med en halstablett i munnen INTE BRA! Fick panik när jag vaknade och insåg vad jag gjort. Tack o lov svalde jag den inte. Idag har dessutom nyset och snoret börjat komma igång. Och så har jag vart ofantligt trött. Men. Hoppas att det går över tills i helgen, då jag ska jobba. Behöver pengarna och har inte råd att sjukanmäla mig, oh no.

Tog mig ändå till studievägledaren idag... Tyckte inte att jag blev så inspirerad över yrkesbiten som jag hade hoppats på. Inget nytt där inte. Däremot gav hon mig ideer om vart jag kan söka mig för eventuell praktikplats eller ideellt arbete. Känns väldigt spännande!! Längtar efter att få komma nånstans där jag kan få hjälpa folk och sätta igång med det jag utbildar mig till. Men vi får se. Jag ska kolla närmare på detta..

Ikväll är inte Lukas hemma, han är och nollas på en camping i Kisa. Så inatt får jag sova själv. Tror dock att det ska gå bra. Har kollat på en film, Peacock. Sjuk film, men faktiskt bra tyckte jag. Handlade om en man som hade flera personligheter.
Nu ska jag gå till sängs och försöka sova bort förkyldningen. God natt fina vänner



Den ser läskigare ut än vad den var.

Första dagen

Idag var första föreläsningen för psykologi 3an distans.
Det var en väldigt massa intryck man fick utav det. Först och främst var det bra, jag tror att det kan funka asbra när man väl kommit in i det. Nu var jag inte online under tiden som förelänsingen gick, men imorgon ska jag vara det, och då kan man skriva kommentarer på chatten samtidigt så att läraren kan svara på ens frågor.  Bra!
Sen var det även lite komiskt, lite rörigt sådär, men på ett roande sätt. Tog en printscreen när vår lärare skulle visa sin email till exempel (men den försvann). Vilket säkert inte är kul för er som inte kollade. Men typ skärmen var svart och man hör nåt krafsande i bakgrunden men läraren är tyst. Sen kommer kameran upp och då har hon skrivit ner sin mail slarvigt på ett papper som hon filmar...jaja det var lite B, men det känns ändå bra. Nu när jag läste det igen låter det ju verkligen inte alls det minsta komiskt...

Igår var jag lite ledsen över att jag inte kunde gå denna kursen här i Linköping, när jag insåg att de flesta faktiskt kommit in, men nu har jag tänkt över det och kommit fram till att vad spelar det för roll egentligen. Jag får se det positiva med det. Jag kan göra vad jag vill under föreläsningarna, jag kan sitta på toa om jag vill, utan att nån vet det! Förstår ni friheten?? :) Jaja...försöka går ju.

Lukas är i full gång med nollning med sin nya klass. Han verkar trivas och ha det bra. Men resultatet av detta är ju att jag ligger här sömnlös och väntar på att min prins ska komma hem.
Oh well. God natt!

RSS 2.0