Åh sicken lördag

Har en jätteskön lördag, precis som dom ska va. Idag har jag och Lukas umgåtts. Kanske man tror att man gör varje dag som sambos, men nej, det blir ofta häng framför tv:n om kvällarna, så blir det med de arbetstider vi haft. Men idag tog vi oss ner på stan för en gemenstam shoppingrunda. Var asgott väder, massa folk, och vi fick handlat en hel del faktiskt. Jag köpte två par jeans (!!!) på rea, asfina. Sen en väska, ett par skor och så fick jag i födelsedagspresent från Lukas Cliniqs rengöringskit, som jag är alldeles för snål för att köpa själv, TACK älskling.
Lukas fick också köpt två par jeans och lite tröjor och så. Efter lunch på Subway släpade vi oss hem igen.

Nu väntar jag på att Hanna ska komma. Hon flyttar ju till Stockholm på måndag, så idag ska vi käka lite lyxig mat och kolla lite film. Sen ska hon sova här (mys). Imorgon ska jag jobba extra. Känns bra.

Älskar denna dagen.
Idag har bästa Martina flygit till Grekland. Har inte läst om nån krash så jag antar att hon är framme i ett stycke. Love.

Idag är det lön, danke schön.

Igår började jag att läsa en av böckerna. Har lånat den på biblan så jag ska försöka skriva av så mycket som möjligt innan jag ska lämna tillbaka den så att jag slipper köpa den... Med andra ord tar det tid. Idag har jag sjuuuuuukt ont i nacken. Som jag alltid får när jag pluggar, men idag är det extremt, vet inte riktigt hur jag ska kunna plugga idag med sån ont. Men det ska nog gå.
Tyvärr hade mackorna möglat (som vanligt. sååå trött på mögel just nu) så det finns ingen frukost hemma. Ingen bra start på dagen. Har i alla fall fått i mig en kopp kaffe och vikt tvätt framför Days of our lives.. Så nu är det dags att komma igång med dagen, även ifall det blir med tom mage.

Lönen är SÅ välkommen idag. Har aldrig känt mig så pank i hela mitt liv. Nu ska här shoppas!

Vad är meningen med livet?

...är en fråga som behandlas i min nya kurs. Nu är första skoldagen avklarad och man är åter igen student!

Har vart en otroligt intressant dag, och är sååå glad över att jag ska läsa Existentiell psykologi. Vår föreläsare Dan var sjukt inspirerande, och det är alltid lika tacksamt och kul när man får en lärare som man märker brinner för ämnet och gör det om möjligt ännu mer intressant. 
Det som är trist är ju att detta var dessvärre den enda föreläsning vi har, hädanefter är det ju endast självstudier och chatt som gäller. Men tror att det blir kanon ändå. Kan nästan slå vad om att jag kommer komma i någon slags livskris av något slag inom det närmsta halvåret bara för att man kommer läsa och diskutera sådana saker som man annars kanske bara slår ifrån sig. Men även om ämnet är mörkt och mystiskt tycker jag att det är skitintressant! Har redan beställt hem alla böcker och ser verkligen fram emot att läsa dom.

Fick även reda på att detta antagligen är sista gången kursen kommer att gå, och att ämnet knappt finns någon annanstans i Sverige, så jag känner mig lyckligt lottad som får läsa detta nu.

Dock känner jag mig trött i huvudet och ögonen nu. 6 timmar med konstant lyssnande och ny info är man ovan vid nu efter sommaren. I slutet av dagen fick jag hasa mig in på pressbyrån för att testa o se om jag möjligtvis hade 15 kr kvar på kontot till en kaffe. Det hade jag lyckligtvis. Den behövdes. Nu kan den 25:e inte vara mer välkommen, man känner sig ganska låst utan pengar på kontot.

Adios.

Måndag imorgon

Så var även denna helg förbi. Jobbet har gått bra, trots löjligt lite att göra under lördagen. Gårdags kvällen spenderades i soffan framför tv:n med Lukas. Han ville se fotbott, Barca mot....nåt annat lag. Hade köpt en flaska vin till mig, som muta antar jag..... ;) Funkade gjorde det i alla fall. Så vi tittade lite fotboll och drack ett glas vin och hade allmänt mys.

Nu sitter jag och väntar på att tacopajen i ugnen ska bli klar. Jag är vrålhungrig.
Imorgon börjar skolan. Är lite nervös, som alltid när man går in i nåt när man inte vet vad man ska vänta sig. Men tror att det kommer bli roligt.


Människor skrämmer människor



För ett tag sedan läste jag något i en bok/ någon berättadet för mig (ja, jag vet inte vart jag hört det) en sak som fastnat och som jag tänkt mycket på.

När vi var barn, var vi rädda för monster, spöken, djur...ja i princip vad som helst, men inte människor.
Nu som vuxna är vi inte rädda för monster längre, det vi är rädda för är människor.


Detta kan man tolka lite hur som helst, men jag tycker att det är passande. När vi är små litar vi på människor, vi tror på det goda i folk, bjuder nån en godis är vi intet ont anande. Behöver vi hjälp kan vi fråga en främling osv...

Nu är det människor vi är rädda för. Även kanske om det inte är det första man tänker på när man ska säga vad man är rädd för så.... För att inte bli för djup, och för att inte skriva ett inlägg som blir lång som en novell ska jag fatta mig kort, och ni behöver därmed inte hålla med mig i detta för att jag kanske uttryckt mig oklart...MEN.

Tro fan att vi blir rädda när det ständigt händer sån här skit!!
Igår blev en ung tjej knivhuggen i magen, helt oprovocerat, mitt på dagen, i stan i Linköping. Han stannade på cykeln, hon trodde att han skulle fråga henne någonting, men nej, han knivhögg henne. Sen cyklade han därifrån och la in sig på psyket. Alltså. Jag blir så upprörd, så rädd. Vad är det som driver människor till sånt. Illa nog är det när människor skadar andra för en så kallad "anledning", att de är arga och upprörda. Men ska man numera behöva vara rädd för att gå själv på stan kl 12 en fredag?

Ska man vara rädd när en främling kommer fram till en?

För två år sedan när jag åkte buss till jobbet var jag med om en grej. Det var en kvinna (dock var hon lite annorlunda...minns inte i nuläget på vilket sätt) som frågade runt på busshållsplatsen ifall bussen vi väntade på skulle stanna vid trädgårdstorget. De två första hon frågade, svarade att de inte visste och backade diskret bakåt. Då blev jag lite irriterad och gick självmant fram till kvinnan och sa att jo den stannar på trädgårdstorget. De som kvinnan frågade gick sedan själva av på trädgårdstorget, med andra ord visste de mycket väl att den stannade där. Ett enkelt ja hade räckt.

Vid detta tillfället blev jag sååå trött på svenskar. Vi rädda, osociala svenskar, som inte kan prata med främlingar.
Nu blir jag ledsen, för det verkar som att man inte kan va annat än rädd. Fortsätter det så här vet jag inte vart det ska sluta.

Vet inte vart jag ville komma med detta. Jag tycker bara det är så fruktansvärt. Tycker synd om stackars tjejen. Undrar vad det var för man som gjorde det. Undrar vad vi lever i för samhälle som gör oss sådana. Tänker på psykologstudenten som belv mördad för ett år sedan när hon var på väg hem till man och barn, och 500 meter från hemmet attakerades av en ung kille med kniv som hade tänkt ta livet av sig men som tog livet av en annan istället.
Fruktansvärt.

----------------------------------

Men.Om ni tittar in på bloggen imorgon ska ni få leka leken "Vad är det för utslag Malin fått". Behöver er experthjälp ;)


Vinnare!


När Maxan var i Varberg och jobbade ställde de ju upp ett Marabou tält på torget där man kunde dansa och vinna chocklad o grejer. Där fyllde jag i en blankett och kryssade i att jag kunde tänka mig ställa upp i en undersökning. Sagt o gjort. Idag fick jag ett mail där det stod att jag VANN!!! Jag vann en bil!!! En båt!!! OCH en resa till Hawaii!!!!!!...... Eller så vann jag inte alls nåt av det, utan två biobiljetter.... :) Oavsett så blev jag skitglad, för jag vinner aldrig någonting. Skulle köpt mig en triss men det glömde jag.

Fredagskvällen kommer spenderas framför datorn och Ghost Whisperer, ett glas vin och lite godis. Har lovat bort tv till Lukas och Hannes ikväll.. Tvspel. Lika glad är jag för det.

 


Rubrik? Nä, så kreativ är jag inte idag.

Kanske inte är svårgissat, men föregående inlägg skrevs under hot från Martina Bengtsson. ;) Nu vet jag i alla fall hur man gör videoinlägg, så det får ni se upp för.

Fick hoppa in och jobba igår, kändes skönt att göra något vettigt för en gångs skull. Och då är det lite skönare att vara ledig idag än vad det vart annars :) Det är faktiskt riktigt fint väder ute idag så jag tänker att jag ska ta en promenad, eller i alla fall vistas ute i solen lite. I helgen är det jobb, sedan börjar skolan på måndag! JIHO! Fasen va kul det ska bli. Sicken tönt jag är.


min bff är bäst


Häng med H

Idag har jag haft besök här hemma av Hanna. Otroligt vad mycket man har att prata om när man inte setts på någon vecka. Det blev kaffe och morotskaka följt av lite mer kaffe och morotskaka. När jag blev för svettig av allt kaffedrickande tog vi en lång promenad och sedan hem till mig igen för lite film. Nu har jag slängt i en tvätt och slökollar på tv samtidigt som jag kollar jobbannonser som beteendevetare. Mest för skojs skull men samtidigt är jag sugen på att kolla upp möjliga ställen att söka eventuell praktik....

När ens vänner börjar bli klara med sina utbildningar och ger sig ut i det verkliga arbetslivet med verkliga löner blir man ju bra sugen att själv börja jobba... Men vad.. det är frågan det. MÅSTE ta ett snack med studievägledaren snarast alltså. Nu kallar tvätten på mig. En kvar, 3 to go.

Fortfarande ledig....

Alltså förlåt mig, men min ledighet tar kål på mig. Den förlappar mig nåt så otroligt så att jag inte ens trivs i mitt eget sällskap tillslut. Sedan jag kom hem från roadtripen i söndags har jag inter gjort ett skit. Kollat på Tv har jag gjort, Laguna Beach sommar maraton har det gått och jag har naturligtvis fastnat framför detta meningslösa, men ack så roande program.
Idag gick jag dock på promenad med Linda efter Days of our lives (Hallå, dom har bytt ut Shawn, hur kan dom bara med? ) ( Kommer inte ALLS bli samma sak med nya Shawn....lite upprörd) Vi gick till skolan för att Linda skulle kolla upp en bok. Passande nog fick jag ett brev från Existentiella psykologin idag, där det stod vilka böcker jag skulle ha, så jag kunde kolla upp dessa. Lånade två på biblan och har redan börjat läsa i den ena Existensens psykologi, skitintressant!! Står massa om liv och död och allt därimellan. På måndag börjar kursen och jag längtar!

Nu ikväll har jag lagat lite kvällsmat och morotskaka. Tror jag ska skära upp en liten bit nu till mig och Lukas och kolla lite How I met your mother.

God kväll


 Nu har Shawn lämnat Salem för gott! Hej då.

Roadtrip

Igår bar det alltså av mot Halmstad och Roxette. Jag studsade upp ur sängen halv 9 och dagen kunde inte gå långsammare i min väntan på tjejerna från norr som skulle hämta upp oss. Efter att ha väckt Marielle och sjungt "How do you do do you do" och efter ett x antal koppar kaffe kom tjejerna och efter en snabb fika hos oss begav vi oss söder ut.

Resan gick bra, hade några små fika- och kiss stopp. Bilen höll på att rulla ifrån oss en gång men annars gick allt smidigt och kom fram till Halmstad runt 17.30 Lyckades efter många om och men en parkering som skulle förbi vårt hem för natten.

Klockan 21 intog Roxette scenen och kan inte säga annat än att det var MAGISKT. Marie såg lite sliten ut men genomförde konserten med galans och Per Gessle var såklart lika bra han. Bara bra låtar spelade dom, Fading like a flower, Dangerous, Dressed for succes, The look, it must have been love, Sleeping in my car, Listen to your heart, m,fl. Vi tjejer dansade och sjöng som aldrig förr trots att publiken runt omkring oss faktiskt var ett gäng torrbollar.
En liten överrasknig bjöds också på när Gyllene Tider entrade scenen och gav oss tre somriga låtar att sjunga med till.

Efter konserten tog vi en öl på Harrys och en burgare på donken innan vi la oss till rätta i bilen. Behöver jag säga att sömnen inatt inte ens i närheten har varit den bästa. Förstår inte hur jag och Ingela pallade två veckor i en bil, nu är jag sjukt sliten efter bara en natt.

Kom tillbaka till Linköping runt kl 13 idag och har haft ett sjukt lyckat dygn! Tog en aaaslång dush, och nu är det väl dags för mat känner jag. Tycker lite synd om tjejerna som hade 60 mil kvar när dom lämnat av mig och Marielle....

Blev tyvärr inte så mycket bilder för min del men bjuder på det lilla jag har.


Maria körde oss hela vägen ner till Halmstad..


Vilket tjejerna där bak var väldigt nöjda med!


Förväntansfulla innan konserten sätter igång


Nannannaaa She'e got the loook


Perra var där.


Marielle och Alex


Maria och jag


Stämningsfullt


På harrys..


Mjukglass?

Har precis läst ut ytterligare en bok med den underbara författaren Erlend Loe. Denna gången var det boken "Blåst". Alltså denna man kan verkligen konsten att skriva böcker om i princip ingenting men som ändå är skitroande att läsa. Tänkte bjuda på ett litet stycke som kanske bara jag uppskattar, men jag skrattade högt när jag läste det själv.

"Jag tog lunch tidigt och gick för att möta Marianne. Har du väntat länge? Hon svarade ja, men att det inte gjorde något, för hon hade ätit en sån väldigt stor och härlig mjukglass. Va! skrek jag, i oktober? Vad då, i oktober? Mjukglass, sa jag. Vad då mjukglass? För helvete Marianne, äter du verkligen mjukglass i oktober? Naturligtvis äter jag mjukglass i oktober,sa hon, och för övrigt äter jag det precis när det passar mig. Jag måste säga att jag inte gillar det! for jag ut mot henne- Det finns en tid för allt Marianne! Och du vet lika bra som jag att oktober inte är säsongen för mjukglass! Det är det väl. Nej det är det inte! Jo, sa hon. Och jag skrek på nytt, rätt i örat på henne: nej, det är det tamejfan inte! Och det blev alldeles tyst."

Ja...vad ska man säg. Den mannen, den mannen.
Nu ska jag till systemet, ikväll ska vi dricka öl och titta på "skräckfilm"


ROXETTE

Tidigt i morse fick jag ett sms från min kära vän Maria. Hon och hennes vänner från norr skulle ta bilen söderut i helgen och åka 90 mil för att se Roxette i Halmstad. Hon frågade om dom skulle stanna till i Linköping och hämta upp mig om jag ville följa med. OM jag ville. JAG VILLE. Roxette har jag velat se sedan...ja jag vet inte hur länge. Och Maria har jag inte träffat sedan i juni så absolut ville jag det. Så på några minuter var biljett bokad och jobbdagen på söndag bortbytt. På lördag åker vi alltså söderut och jag läääängtar!!


Nanananana nananananana nanaannanana nanana nanan na na Shes got the look!


Rastlös, orkeslös, vet inte vad jag är.

Idag är jag ledig. Mitt semesterschema tog slut igår så egentligen är jag väl ledig till skolan börjar. När man är ledig vill man ju ändå ta igen för förlorad tid, så det hela har slutat med att jag har ungefär 50 påbörjade projekt men inte energi nog till att avsluta nåt. Jo ett, jag har faktiskt röjt i klädkammaren.... Så nu ser det förjävligt ut i hallen istället där all skit har hamnat :) Började städa garderoben... i fem minuter ungefär. Började städa....köket är i alla fall fint nu.. Började fylla i csn blanketterna, hann inte så långt innan jag inte fattade nånting. Är jag trög? Kan vara så. Jag vet bara inte hur man gör när man inte vill ha fullt studiestöd...första gången. Började till och med spela tvspel innan men till och med detta var endast roande i tio minuter.
Så nu sitter jag här istället. Får se vart dagen tar mig. Har i alla fall hängt upp Carins fina grytlappar, så nu pryder dom köket så fint så fint :)

Hm....en hel ledig vecka framför sig alltså. Kan inte komma på nåt vettigt att hitta på. Utan pengar kan man inte ens gå på en shoppingrunda. Blir väl quiz på torsdag i alla fall. Och förhoppningsvis nåt annat än geografi och andra ämnen som jag suger i. På quizet i torsdags kunde jag svara på en fråga. EN. Vad huvudstaden i Kambodja är. Tack.





Min fin fina present från Carin! :) Tyvärr la sig bilden på sne, så ni får vrida huvudena.


Jag och Das german boy Andreas. En del av det förlorande laget...

....och här har vi andra delen. Nästa gång vinner vi. 


Shoppingsug el giganto

Den senaste tiden har kunderna på jobbet varit väldigt duktiga på att påpeka att sommaren faktiskt är över och att hösten i princip är kommen. Jag har, i panik, försvarat detta in i det sista och sagt att sommaren kan hålla på ända in i September om vi har tur, och att hösten inte alls är här!
Nu har jag dock, tack vare HMs och Ellos höstkataloger, dragits in i suget och längtar efter nya höstkläder!! Detta kan även bero på att jag inte haft pengar på flera månader nu och jag bara läääängtar till augustilönen som förhoppningsvis kommer vara lite bättre än tidigare löner...
Åååh jag vill ha nya kläder, nya skor, ny inredning till hemmet, ny frisyr.....you name it I want it.

Samtidigt, trots att jag har det asbra på jobbet, längtar jag tills skolan börjar. Enda tills det slår mig att jag inte kommer ha en skola att gå till utan kommer sitta i mitt kök och hänga framför datorn.  Det känns tråkigt tycker jag.

Nä nu ska Days of our lives få min fulla fokus, sen är det jobb.

RSS 2.0