en dimmig dag

Jag lyckades hålla mig vaken inatt trots allt, och det är jag glad för. Oscarsgalan är en bra ursäkt för att hålla sig vaken hela natten :) Jag tyckte att det var skönt att Inception fick flest priser, det var den värd, och jag var rädd att den skulle vara bortglömd. Jag är också glad att The social network inte vann bästa film. Jag och Lukas har visst missat helt vad det var som var så sjukt bra med den filmen. Det är ju bara för att den handlar om facebook...tror jag  i alla fall.

Jaja. Klockan 06 sa vi god natt, vilket gjorde denna dagen till en stor dimma. Jag har vart illamående och helt slut i kroppen hela dagen. Så när jag och Linda skulle träna Box gick det inte så bra! Jag hade sagt att jag skulle ta det lugnt, men det gick inte riktigt att hålla tillbaka, man blir ju så pepp. Så jag fick mig en liten svimningsattack och var nära att göra en Bettan i thailand och fick sätta mig och titta på resten av tiden. Jaja, det blir bättre nästa måndag.

Nu sitter jag och drömmer mig bort till italien. Bara 5 månader kvar, längtar!! Då ska vi titta på sånt här...



..... och köpa sånt här......



Världens bästa smink, som dessvärre inte finns någon annanstans förutom i just Italien. Det finns en webshop, men dom skickar inte utanför Italien. Störigt. Sen jag lånade Marias läppstift blev jag som besatt, läppstiftet satt kvar hela kvällen! Det har jag aldrig vart med om tidigare. Så nu jäklar ska jag bunkra upp av detta magiska smink.



Snart har jag dessa läppar igen!

Nä nu blir det en dush och sen ska jag gå och lägga mig. Adios.

Sådär ja



Jag sa ju det. Skitbra var den. Mark Ruffalo är snygg.
Nu. En till kopp kaffe. Jag är redan trött.


And the Oscar goes toooo.......



Me?

Inatt är det Oscars galan. Jag och Lukas ska ha uppesittarkväll. Jag har laddat upp med baguetter och annat gott. Hoppas att jag inte somnar.

Har sett ett par stycken av dom som är nominerade till bästa film, Inception, Black Swan, 127 timmar, Kings speech, social network...Ja det kanske var dom enda jag sett. Ikväll tänkte jag däremot passa på att se The kids are all right. Jag har velat se den ett tag men Lukas har vart lite neggo, så nu när han ska iväg på fotboll tänkte jag se den. ALLT MED MARK RUFFALO ÄR KANON.

I helgen har jag jobbat. Det har vart skapligt lugnt på jobbet trots att det vart lönehelg. Jag är jättetrött ändå. När jag kom hem från jobbet idag lagade jag pannkakor och pratade lite med Maria i telefon. Efter det intog jag min givna plats på soffan och här är jag nu.

Älskar söndagskvällar.

Hej då.


shake shake

Idag har jag än en gång kört zumba, grymt kul! Denna gången släppte jag loss lite mer, kände att jag skiter i hur jag ser ut. Ser redan fram emot nästa onsdag!

Tog en liten shoppingrunda på stan idag mellan min föreläsning och zumban. Köpte min första mineralfoundation på Body Shop. Har velat testa länge och nu när jag har lite pengar över kände jag att jag kunde passa på. Personalen på Body Shop är ju sjukt trevlig! Det är ett plus. Sen fick jag en gigantisk dushcreme på köpet och en gratis sminkkväll som jag tänkte försöka utnyttja.
Gillar gratis. Dushcremen luktar jättegott! I loooove body shop.

Testade på Vero Modas nagerlack häromdagen. Jättesnygg färg och snygg flaska men oj vad besviken jag blev. Lacket var aastjockt (som att det var gammalt) och penseln fällde av sig medans jag målade. Inget jag kan rekommendera tyvärr. Synd det, för färgen blev snygg tillslut! Avgör själva!

 

Nu blir det läggdags. Ska se om jag kan leta upp nån bok att börja läsa.

God natt alla fina!



Helgen som gick

I lördags kom Martina till mig! Vi hann inte med så mycket aktiviteter under dagen, utan drog hem till mig och pratade lite och på började sedan matlagningen. Maten blev, om jag får säga det själv, ASgod. Kyckling inlindad i parmaskina, med nån grädde- och balsamvinägersås och hasselbackspotatis till. Ni ska få receptet på det en annan dag, för det var en festmåltid!
Sen gjorde vi oss i ordning inför helgens höjdpunkt: MELODIFESTIVALEN.



Sveriges mästerkock?



Mästerverket! Vitchockladmousse..... mmm...



Redo för schlager!



Schlagerdrottningen nr 1

Melodifestivalen var kul! Det är alltid lika spännande att vara på plats, och musiken är så mycket bättre än på tv. Allt var frid och fröjd tills mina favoriter brutalt åkte ut direkt. (ÅH!) Men men. Kul ändå var det.



Efter att det var över gick vi till Maccedonken för lite nattamat och sedan tog vi bussen hem.....trodde vi. Ja, jag är ju ingen van bussåkare så jag hade ju råkat sätta oss på fel buss. Denna gick till Lambohov visst. Woaps. Så det var bara att sitta fint och vänta på att bussen skulle vända och åka tillbaka. Det blev en liten promenad hem ändå i kylan. Stackas Martina :)

Dagen efter tog vi en långpromenad till Ikano för att säga hej då till Magnus som hade sin sista arbetsdag hos oss.:( Och så passade vi på att shoppa lite. När vi kom hem lagade vi lite tacopaj och kollade på film. Jag somnade ganska snart dock. Kings speach, kanske bra egentligen, men ingenting  att rekommendera för trötta ögon.



   
Top Models? hehe.

Igår lagade vi lite scones till frukost och sedan följde jag Martina till tåget.

Kort och gott: Kanon helg, tack kompis!!

im back

Nu har jag vart lite lat och inte uppdaterat på ett tag, förlåt mig, jag förstår att ni kanske har abstinens efter mig och mina blogginlägg. ;)

Veckan som gått har inte vart speciellt händelserik. Jag testade på ZUMBA i onsdags och det var.... KUL. Jobbigt som sjutton och jag kände mig som en liten vante som flängde fram och tillbaka över salen med noll koll på mina lemmar, men jag tror det blir roligare ju mer man går på det. Det var konditionsträning på hög nivå i alla fall, det är ett som är säkert.

Igår drack jag lite öl på villevalla med boysen. Det satt fint, mitt efterlängtade CSN kom i onsdags och det var verkligen på tiden. Nu har jag nog nästan slösat upp hälften redan. Men det är okej tycker jag.
Idag var jag i skolan och lunchade och sen gick jag och Matte till studievägledaren för att bara fråga lite om eventuella utslandsstudier. Bara det att vi var 4 månader för sent ute för att söka. Så det var tyvärr kört. Synd. Jag var lite sugen faktiskt. Man kan ju söka själv om man vill men då får man betala terminsavgiften själv också, och det är tyvärr inga pengar jag har. Men men.

IMORGON KOMMER MARTINA. Åh jag är så glad. Vi kommer ha en toppen helg med massa tjejsnack och kärlek och skoj. Imorgon kväll blir det melodifestivalen, jag hoppas på bättre låtar än de tidigare deltävlingarna. Hittills har jag ingen favorit.

Nu blir det snart läggdags. Vi har kollat på film, 127 timmar. Den var bra! Spännande, lite äcklig ibland bara..Men klart sevärd.
Hej svejs

happy valentines day!


Alltså, har ni sett nåt sötare?? Detta fina kort fick jag på brevlådan idag från mor och far tillsammans med en Alladin chockladask. Precis som varje år :) Men jag blir alltid lika glad. Fick även ett jättegulligt kort från farmor och farfar. Dom är så fina min älskade familj.

Ja alltså. Jag kan inte förneka, jag är ju ganska romantiskt lagd. Men dom senaste åren har det bara blivit mindre och mindre med det. Jag och Lukas säger alltid att vi inte ska fira, men så slutar det med att någon köper en present ändå, och att vi gör nåt mys tillsammans ändå. Jag kom typ på igår att det var alla hjärtans dag idag så vi har inte gjort några grandiösa planer. Men på väg hem från träningen imorse var jag ju vara tvungen att köpa hem nåt fint till min kärlek, så det fick bli nåt som vi båda två har glädje av


Fin va? Det tycker i alla fall jag, och Lukas gillade den han med.

Jaja. Ikväll ska vi bara laga mat och ta det lugnt. Det blir mysigt.

Men min  dag började inte så bra idag. Försov mig och sen var låset på cykeln fastfrusit och den andra cykeln är i enormt behov av smörjing så när jag väl kom iväg fick jag stanna till var tredje trampning för att sparka på pedalerna som låst sig. Det var inte kul. Men till sist kom jag ner till gymmet och fick tränat. När jag kom hem åt vi en göttefrukost med äggröra och bacon, kaffe och juice.

Det blev en härlig dag trots allt.
Nu ska jag analysera kulturer och deras uppfostranssätt.

Hej då och ha en trevlig dag allihopa!!


Brödbak hos BoB

Idag har vart en bra dag. Bestämde mig för att ta ledigt helt från allt vad skola och måsten heter, så det blev en skön sovmorgon och sedan placerade jag mig i soffan framför skidor och Spårlöst och annat trevligt. Pratade lite med Martina i telefon, sökte lite på recept på nätet innan jag tog tag i mig själv. Jag och Lukas drog till Ica Maxi och handlade och pantade. När jag kom hem påbörjade jag mitt brödbak som tog typ 50 år. Ovan brödbakare som jag är blev det tyvärr inte så bra. Testade på att göra mammas goda tekakor. När jag kom till mjölet hade jag tillfälligt hjärnsläpp och glömde av att jag halverat satsen. INTE bra. Mycket mjöl. Den första plåten blev för degig och den andra blev för hård. Sen är dom så bleka och ja....ser inte alls aptitliga ut. Men det luktar gott här hemma i alla fall :) Och helt oätliga är de nog inte heller. Nu ska vi laga lite lasange till kvällsmat.

Åh, det har vart så skönt att vara ledig, jag bara njuter av livet just nu. Och på lördag kommer Martina, och det längtar jag så otrooooligt mycket efter.

Ikväll blir det nog lite OC om jag själv får bestämma, och jag tror inte att Lukas säger emot.
Adios!



Ja ni ser ju själva.


ikano häng

Ja, så blev det lördag och jag och Lukas gjorde en god lördagsfrukost innan vi gjorde oss iordning och drog till Ikano. Antero hängde på han med. Det första vi gjorde när vi kom var att gå och kolla på Maria Montazami när hon stod och blev intervjuad på en scen. Och jag måste ju säga att hon är minst lika underbar i verkligheten, hehe :) Älskar denna kvinna! Hon pratade lite om läppstift och toffsar och kläder. Stod inte kvar så länge dock, tror inte killarna tyckte att det var sååå intressant... (Men det tyckte jag!) Ett kort fick jag i alla fall, om än lite suddigt. Men men,


Underbara människa!!


Sen gick vi lite i affärer. Jag köpte en tröja från MQ och en tröja och  två nagerlack från HM. Nu undrar säkert ni, Men Malin, du har ju inga pengar. Nä det har ni så rätt i. Men mitt och Lukas resesparkonto har pengar. Därifrån har jag börjat nalla nu.
Dom hade fått in massa fina nagerlack på HM, jag köpte två gröna. Har inga i grönt och har vart sugen på det ett tag nu. Så här ser det ena ut



Ganska fint tycker jag. Nu har vi städat lite här hemma. Ant kommer snart hit, då ska vi bara dricka några öl och ta det lugnt. Precis vad jag är sugen på. Öl och soffhäng.
Och sen ska jag diskret koppla över tvn till melodifestivalen när grabbarna fått i sig några öl.... och smyga i poängtabellerna i deras händer. Sen är jag nöjd.

Trevlig lördagskväll på er!


underbara fredag



Jag bara älskar fredagar. Mys på hög nivå.


Vad är det frågan om?

Läser CSN min blogg och tycker att jag ska få pinas ytterligare ett tag till? VARFÖR FÅR JAG INTE MINA PENGAR?? Åh, det är så tröttsamt nu. Jag som hade övertalat Lukas att vi ska till ikano imorgon. Nu känns inte det direkt som en bra ide´. Kan ju ändå inte shoppa nåt.Och imorgon var det tal om utgång men det går ju inte det heller... Snälla snälla, kan jag få mina pengar snart???

ÅÅÅÅÅH.

Här hemma har jag inte gjort mycket idag. Pluggat lite, men mest hållt mig på soffan. Lite tråkigt faktiskt. Funderar på att städa lite nu. Imorgon funderar jag på att agera husmor och baka lite. Vi får se. Tar det lite som det kommer.

Hurtig

Tycker faktiskt att jag har vart ganska duktig idag. Gick upp kl 06.30 för att gå och träna (hallå, 06.30!!!). Sagt o gjort. Jag och Linda hade följe dit men tränade var och för sig. Det är skönt på gymmet så tidigt, helt tomt nästan. Jag var helt själv uppe vid crosstrainerserna. Gött. Fridfullt och lugnt.
Efter jag vart hemma och duschat och käkat tog jag en promenad till skolan och skrev ut lite artiklar, köpte mitt kompendie och lämnade tillbaka några böcker. Sen gick jag hem igen och sedan dess har jag läst läst och läst. Nu är jag trött och vill krypa ihop till en boll på soffan. Kanske om en stund. Eller så gör jag det nu bara.

Idag har det kommit snö....Massvis med snö. Jag gillar det INTE. Så typiskt när den mesta snön smält bort och man återigen kunde cykla nästan normalt. Jaja.
Och ja, har fortfarande inte fått några pengar. Börjar vänja mig vid livet som fattiglapp.

Hej då.

hands all over



Maroon 5 har ju varit favoriter sedan länge. Sitter och lyssnar på deras nya skiva och tycker att det är riktigt skön och glad musik. Passar bra ihop med det fina vårvädret ute.

Box igår var KUL! Det var otroligt jobbigt emellan åt och mina händer skakade som två små asplöv när jag kom hem, men det var det värt! Detta kommer jag absolut att köra igen. Kul att få slåss lite och få ut lite aggression ;)

Jag har tyvärr inte så mycket skoj att skriva om nu för tiden, det händer inte så väldans mycket. Jag försöker mest ta igenom mig all litteratur. Det går väl sådär. Jag har läst typ 15 artiklar nu...Bara 35 kvar :)
Är fortfarande en fattiglapp utan pengar. Hoppas och håller tummarna att CSN är snälla mot mig och ger mig pengar i veckan. Jag har ett sjukt shoppingsug som måste åtgärdas!!!

Så, för att summera. Mitt liv just nu:
- Plugg
- Pank
- OC

Roligare än så är det inte. Men jag trivs.

MEN! I helgen kommer min idol till IKANO. Då måste jag nog faktiskt gå dit för att bara se henne (och för att kanske få shoppa lite...om CSN tillåter). Denna underbara människa allstå. Två entusiastiska tummar upp för henne.


En till nostalgitripp


Okej, Pang i Plugget var inte så bra! Fy vad besviken jag blev. Det var inte ens nästan roligt. Det enda det bidrog med var nostalgi.
Nåt annat, som däremot fortfarande är bra, men som erbjuder minst lika mycket nostalgi, det är OC. Jag och Lukas såg att detta börjat gå på tv igen och beslutade oss då för att se om hela serien från första början. Så det är det vi har gjort på våran lediga tid de senaste dagarna. Det är ju såå bra. Jag älskar Sandy! Världens bästa man. Åh så bra.
Kommer ihåg då jag och Ingela började följa detta och var ute och reste. När vi var på Gili låg vi på stranden om dagarna och på eftermiddagarna hängde vi på vårt DVDställe och åt mat och tittade på massvis med OC avsnitt. Det var så mysigt. I bakgrunden av tv:n såg man havet, ja det var livet det.



Det underbara DVDstället var även nåt Fathima blev indjuden till :) Åh, vad härligt man hade det.

Ikväll ska jag testa på Box. Hoppas det blir kul. Hej då.

Minns ni?



Pang i Plugget är nostalgi om nåt! Åh vad jag älskade detta. Var tvungen att ladda hem en säsong av detta. Måste bara få se i alla fall nåt avsnitt av det igen.

När vi ändå snackar nostalgi, nästa steg efter att ha sett lite Pang i plugget borde ju bli detta....



hehe...så jäkla bra. "Did I do thaaaat???"

Detta får bli mitt kvällsprojekt.

Idag är det faktiskt väldigt fint väder ute (trots att det låter som att det är storm ute). Jag och Lukas ska gå på en promenad om en liten stund. Först måste jag bara ta mig igenom en till artikel, så att jag känner att jag förtjänar att ta paus. Det är väldigt lätt att tappa fokus på artiklarna när man knappt förstår nånting. Det är bara att fortsätta kämpa!


Vad gör man när man inte vet?

Det börjar ju närma sig. Om ett halvår har jag min kandidatexamen. Jag har haft två och ett halvt år på mig att fundera ut vad jag vill med mitt liv, och har hela tiden tänkt att det löser sig. Men nu börjar det bli dags att få denna insikt! Jag vet verkligen inte vad jag vill jobba med i framtiden... Jag har suttit och kollat runt på nätet ikväll efter vad det finns för jobb som beteendevetare...och inget verkar kul! Inget verkar som att det är nåt för mig! Börjar bli lite stressad. Vet ju att det finns oändliga möjligheter som beteendevetare, så det finns ju säkert nåt jobb som jag skulle trivas med. Frågan är bara vad? Vad vad vad? Nån som vet? Inte jag i alla fall!

money money money

Har spenderat kvällen med att drömma mig bort om vad jag ska göra när jag åter igen har pengar. Det är verkligen okul att vara pank. Det värsta är att shoppingsuget hinner öka så mycket så att när jag väl får pengar kommer jag väl handla upp alla på bara några dagar. Hårfärg (prio 1, jag ser ut som 70 bast i skallen), kläder, nagerlack, litteratur till skolan, inredningsprylar, ja listan kan göras lång. Helst av allt vill jag vill jag köpa ett hus.
Vad tror ni att ett sånt här kan kosta?




Nä, det får nog vänta till nästa löning tror jag.

God natt!


Akademia

Nån som vet någon bra sida här på internet som kan översätta texter från engelska till svenska? Google översättningen gills inte. Väääääldigt tacksam för tips.

Jag är så trött på att allt ska va på engelska. Jag anser mig vara helt okej på engelska egentligen, men inte när det är akademisk engelska, och absolut inte när det är vetenskapliga artiklar!Det tar ju trippelt så lång tid att ta sig igenom det dessutom, och när jag läst klart en text så skulle jag aldrig kunna återberätta vad den handlat om. Det låter ju bra eller hur.
Så, vet ni nån bra sida, så är det bara att säga till.
Nu får jag väl återgå till ADHD, hjärnprocesser och psykologiska perspektiv. Ska jag läsa i denna takten kommer det ju ta mig 50 år att läsa dessa artiklarna.

Hej dååå


RSS 2.0