Vad härligt det är..

..att vakna tidigt på en lördags morgon (och va ledig) och se att det är klarblå himmel och strålande sol ute! Man blir ju verkligen sugen på livet sånna hära dagar. Ska snart väcka Lukas och gå ner i tvättstugan för att se om det finns nån tid till oss. Sedan blir det väl en baota frukost, kanske lite plugg och nån promenad...Får se! Oavsett så tror jag på en härlig dag. Och ikväll är det melodifestivalen..så det kan ju inte bli en dålig dag så enkelt är det!

Fick lite grejer från HM igår som jag beställt. Bland annat en bikini.. Den var ju alldeles för liten. Man kan ju uppenbarligen inte lita på deras mätsystem, det tycker jag är väldigt störigt. Jag vet ju hur svårt det är med storlekar när det gäller sånt här, det var ju därför jag tog fram måttbandet. Men då ska ju det se till att stämma också. Får väl traska till macken o skicka tillbaka den o hoppas att en större storlek gör susen.

I torsdags var det födelsedagsfest för Antero och utgång efter det. Riktigt lyckat tycker jag, trots att gårdagen var mindre trevlig. Men jag gick hem till Annika och la mig på hennes soffa och låg där hela dagen så vi fick dagen att bli kanon ändå trots huvudvärk.

Det gick vägen trots allt..

..Tentan som jag trodde jag kuggat för en vecka sedan, visade sig egentligen vara en VG tenta! Thank you Thorn! Kändes så otroligt skönt ( och chockerande ). Jag som var helt övertygad på att det skulle bli ett underkänt...vad fel man kan ha då!

Efter tenta genomgången har jag suttit i Bibblan och läst, så nu tycker jag att det är dags för att ta det lite lugnt.. Funderar på att tjuv-träna lite på mitt singstar.....men är det pinsamt att göra det för sig själv??Om grannarna hör menar jag.

Funderar även över Lukas födelsedagspresent... Vad svårt det kan vara! Särskilt när man är en fattig student...inte så att man har råd till dom grejerna som annars skulle vara perfekta.. Tips är varmt välkomna! Tror dock att jag kanske har kommit på nåt riktigt bra (enligt mig i alla fall) ...får se hur det är med prislappen bara!

Melrose Place.

Nån mer än jag som tycker att ledmotivet till Melrose Place är hur bra som helst? Det är så bra att när man hör det måste man helt enkelt bänka sig vid tvn för man vet att det som kommer efter en sån bra låt måste helt enkelt vara kanon. Och det är det ju också. Mig behöver dom inte övertyga!

Jag skulle behöva några nya jeans, några som inte töjer sig för mycket, eller alls helst. Nån som vet nåt bra märke som har såna under-jeans?

Ny vecka har rullat igång

Helgen var bra trots att jag jobbade. Hade inte speciellt mycket att göra på jobbet, så det var lugnt och skönt, men man blir också lite rastlös och känner sig dålig när man inte gör speciellt mycket. Men fick en alla hjärtans dag present av min chef, det var väldigt gulligt tycker jag!

I lördags fick vi sällskap av Kim o Marielle till Melodifestivalen. Gjorde det riktigt seriöst och gjorde poäng kort och grejer! Sen invigde mitt singstar. Jag kan gissa på, så här i efterhand , att det säkert lät för jävligt, men i stunden lät det underbart. Jag o Marielle vann, såklart!

Har en stressig vecka i skolan framför mig. Ligger efter i läsningen och har två seminarien i veckan. Fast fick reda på för en stund sedan att seminariet imorgon är inställt!  Det är ju gott! Men samtidigt hade det vart skönt om det var över. Vi ska göra ett litet rollspel där jag ska spela VD...Hm... det kommer nog bli väldigt bra ;)
Längtar bara tills nästa vecka...trots att vi har ny hemtenta då. Har bara ångest över denna veckan.. Kanske är det för att vi får vårt tenta resultat  senast onsdag och jag har en känsla av att det inte gick vägen...så därför vill jag helst inte veta. Håll tummarna för mig! trots att tentan redan är skriven och kanske tom rättad...men ändå!

Skön kväll

Dagen har varit kanon. Först föreläsning mellan 9 o 12, sedan blev det bibblan där vi bland annat fick bevittna en filminspelning.. Riktig klatchig dans framförde tjejerna tyckte jag. Hoppas man kan kolla den nånstans. Antar att det var nån slags reklamfilm för Linköpings universitet. "Kom till oss! Vi dansar överallt! I biblan också!" (Och i cafeét..där var dom när vi åt lunch och dansade på borden. Malin var väldigt nervös över att komma med... :) )

Efter en liten sväng på stan med Linda gick jag hem och har nu ikväll haft lite skön ensam tid hemma. Har fägat håret, och smörjt in mig i lite brun utan sol så att jag ska kunna känna mig åtminstonde liite fin i vintermörkret.. Det är svårt. Men kanske kan det gå! Men det är skönt med kvällar då man tar hand om sig själv. Om en stund blir det en kopp te och nåt bra tv program. (Antagligen Lyxfällan! Alltid lika fashinerande. Och frustrerande. Men för det mesta med lyckligt slut)

Kollade lite på Jerry Springer innan. Temat för kvällen var " My mother is my lover"... Så ni kan ju bara tänka er hur underhållande det var... ?
Är det nån som förstått om det är fake eller inte?? Visst, klart till en viss del men kan allt verkligen va det? I såna fall borde ju vissa verkligen va oscars nominerade, så bra på att gråta på beställning kan man bara inte vara..Eller kan man?

Våra gratis filmkanaler som vi fick när vi beställde tv har nu tyvärr lämnat oss. Det hände inte på den bästa tidpunkten heller. Tio minuter innan Die Hard 4 skulle sluta kom det upp en ruta att vi inte har tillstånd att visa kanalen... Skapligt retligt!

Här kommer lite bilder från helgen hemma i Varberg, enjoy! 




Lite guitarr hero på alla hjärtans dag. Ju mer klockan gick, desto sämre blev man...



En bästis bild är ju ett måste!



Ser riktigt kallt ut..Om ett par månader kan man dock ligga här o pressa!




Mysig frukost med bästa Martina och bästa Eve.


                            

Martina skulle försöka få med oss allihopa på bild. Gick sådär...Ni får helt enkelt tro mig att det var en kalas frukost!

I love you Gekås!

Har spenderat några av dagens timmar på Gekås! Detta underbara shopping paradis! För er som inte varit där (Ja Martina, jag lovar det finns såna) Så lägger jag upp en bild här, tagen från gekkans hemsida



man förstår nog ändå inte hur stort och billigt det är, men ändå. En liten bild kanske man får av det hela spektaklet.
I alla fall, lite smått o gott blev det,  Jag läste även på Gekås hemsida att det kommer lastbilar med varor dit var tionde minut! Annars hade vi kunde tömt varuhuset på mindre än två dygn....Kan ni tänka er..Jag önskar bara jag hade haft råd att handla mer än vad jag hade.

Vet ni att idag fick pappa ett inbetalningskort från Norge. I somras när jag och min syster var i Oslo och kollade på världens underbaraste man, Gavin Degraw, hade vi visst åkt igenom en vägtull utan att betala. Nu, nästan ett år senare, vill Norge ha dom pengarna. Ja visst. 20 kronor. Det skall dom få.

Imorgon bär det av tillbaka till Linköping. Jag börjar bli trött på det här bussflänget fram o tillbaka. Jag skulle vilja ha en bil så man slipper ha alla dessa tider att passa hela tiden. tycker det känns väldigt jobbigt faktiskt. Men en bil är väl inte aktuell just nu skulle jag tro... Kanske kan man önska sig en i födelsedagspresent ;)



Bra helg trots feber

Är hemma i Varberg föt tillfället. Kom hit i lördags. Typiskt var det bara att på bussen på väg ner började jag känna mig lite krasslig..först trodde jag att det berodde på den hostande tjejen brevdid mig, att hon fick mig att börja inbilla mig.. men så var det tyvärr inte. Igår låg jag utslagen på soffan hela dagen med feber. Inte alls roligt. Jag får därför inte träffa farmor och det gör mig jätteledsen...men men...Det är även ganska skönt att va hemma när man är sjuk. Mamsen tar hand om en så väl. Passar upp mig med vatten o våfflor o läsk och grejer.

Lördags kvällen spenderade jag hemma hos Martina och Jonas. Det var en väldigt lyckad kväll med massa god mat och vin! Martina hade lagat trerätters och sedan blev det melodifestivalen, följt av guitarr hero o lite annat tv spel. Kvällen avslutades med djupa samtal...ni vet såna samtal som kommer efter att man förtärt vin en hel kväll! Jag fick låna soffan som tur var, vi la oss inte förrän 6.
Kort o gott, lyckat! Det enda som är synd är att jag fortfarande stinker vitlök... Men det var det värt! :) För en mer utförlig beskrivning av kvällen, läs martinas blogg

Helgens melodifestival var väl sådär... Måns var kalas (hur kan den mannen va nåt annat?) men resten var inget att hänga i granen tyckte jag. Måns gick i alla fall till final och det var ju det viktigaste.

Idag ska jag fika med min älskade vän Carin, och ikväll blir det tjejsnack med mina söta tjejer Eve och Martina.. Jag ska även försöka övertala nån att följa med mig till Gekkan imorgon...Det vill jag väldigt gärna....

Adios

Dålig dag

Hemtentan är inlämnad. Såg precis när jag skulle lämna in den att jag hade fel radavstånd och hade därmed skrivit mindre än vad man skulle. Jaja...vill dom ge mig underkänt för det så be my guest. Jag orkar faktiskt inte bry mig om det efter att ha suttit och kämpat med den i två dygn.

Ush... detta är en dålig dag.  Humöret är på botten. Jag behöver en öl, eller fler. Nä. Vad jag behöver är mina vänner. Vart är ni? Kan ni inte komma upp och hälsa på mig, jag behöver er så himla mycket. Tur att jag ska hem till helgen och få en liten dos av er då.

Återigen är jag kusin med Losty (gammlat interskämt) och känner mig som att jag är i en identitetskris eller nåt! Men nu messade Annika och tipsade mig om att MELROSE PLACE går på tv. Som skänkt från ovan! Tack Gud!

Klar?

Jag vet inte riktigt,men efter att ha mest suttit och stirrat på dataskärmen och i boken idag, så tror jag att jag får vara klar med hemtentan nu... Jag misstänker däremot att jag är inne på fel bana i alla fall på en av frågorna, men jag kan inte få ut nåt mer av det nu, så då får det hellre bli omtenta på detta! Jag har i alla fall gjort mitt bästa!

Har lyssnat in mig på Brittans nya skiva idag, och jag kan rekommendera den varmt! Oväntat att jag skulle göra det va?? Men jag kan inte hjälpa det,inte hon heller, är man Britney Spears så är man ju bra så enkelt är det...... ;)

Beställde kläder på HM för några dagar sedan och fick ett litet sms om att jag kan gå och hämta ut paketet efter klockan fem, så det ser jag fram emot. Alltid lika intressant att se om det man beställt verkligen är fint eller om katalogen förskönat det.. Förra gången var det tyvärr det sistnämda. Men jag tappar inte hoppet för det!

Ikväll ska jag och Lukas utnyttja att vi har canal plus och se hockeyn..tyvärr är det inte LHC som spelar, men det kan nog bli trevligt att kolla på det med. Tänkte jag skulle städa lite men disktabletterna till diskmaskinen är finito så då kan jag ändå inte röja upp i köket (vilket är den roligaste delen) så jag la det på is tills vidare.

Adios amigos!

Hemtenta på G

OM fem minuter ska vår första hemtenta ligga på mailen. Vi har tills på onsdag kl 12 på oss... Det ska säkert gå bra, det är bara synd att jag knappt förstått ett jota av det jag läst i boken, det hade varit lite lättare när man ska analysera o greja.

Jag har fått låna Lukas dator... Mina tangenter har ju pajat. Känns inte alls roligt.
Okej. Nu kör vi!

Ibland vet verkligen svenskarna hur man ska tycka

Äntligen är det igång! Melodifestivalen!! Jag är sååå himla nöjd med startfältet i år, Alcazar och emilia gick vidare, helt rätt. Relly good. Sicken svängig låt alltså.Alcazars,

Kan inte skriva mer nu, min T tangent är paj så jag måste hänga mig på den för att kunna få fram den. Lite jobbig att skriva då.  Men vad tyckte ni om kvällen??

Idag har allt gått min väg.

Har haft en toppen dag!! Gick ner på stan med Linda för att fixa tv-kanaler... Och hör o häpna, Det gick!! Sitter just nu i denna stund och lyssnar till det underbara ljudet av tv. Jag struntar i vad det än går på tv just nu, jag kan kolla på hur dom tillverkar konstgjort fotbollsgräs, det gör inget!

Efter en fika med Malin på Espresso House gick jag och Linda till ett café som ligger högt upp på ett berg vid trädgårdsföreningen. Vi har velat fika där hur länge som helst, så det var ju verkligen på tiden. En lunch blev det, potatisgratäng och grillspett. Verkligen nya favoritcafét, jättemysigt.

Ikväll blir det hockey och öl, här hemma framför tv:n.



Mysiga cafét!Säkert ännu trevligare sommartid.

       
              


Linda tyckte jag var lite töntig som skulle ta kort på henne framför utsikten. Jag själv tyckte det var fullt normalt! :)

Fint fint

Jag vet tyvärr inte hur man gör för att lägga in en video här i inlägget (Nån som vill lära mig? Martina??)
Men jag ville bara säga att den här låten är ju bara så underbart fin. Passar perfekt för alla slags mood. Förutom party moodet. Där passar den inte.
Lyssna och avgör själva.

http://www.youtube.com/watch?v=fDfbrdQKwjk

Sovmorgon

Vad underbart det är med sovmorgonar! Att kunna gå upp i tid och hinna duscha och strosa runt hemma utan någon stress och dricka kaffe efter kaffe. Kommer vara speedad på seminariet senare i eftermiddag.

Längtar lite efter Varberg idag. Önskar ibland att man bodde hemma så jag kunde springa över (för så nära är det ju vart man än bor i varberg haha) till Martina på en kopp kaffe o lite tjejsnack o en film, eller ta en fika på Veras med Carin, eller ta en afterwork med Eve. Eller bara va på Cheers and Beers för att det har det bästa namnet i hela världen! Eller ta en promenad vid havet när man behöver tänka lite... Det är mycket som är härligt med Varberg. Jag gillar ju Linköping också såklart. Men ibland känner jag bara ett sånt stort behov av mina vänner, och då är det jobbigt när dom är så långt bort.





Ser inte detta bara ut att vara hur trevligt som helst?? Sommar i världens bästa sommarstad!






Eller fika med nån av dom här underbara tjejerna! 
Jaaaaaa

Det var bara en underbar dröm!

Jag har ju inte kunnat sova inatt bara för att jag låg och tänkte på hur underbart det hade varit om vi kunde dra på en utomlandsresa i Maj/Juni...Men hela tiden kom jag bara på anledningar till att det inte kommer hända! För det är ju trots allt bara en underbar underbar dröm...suck... Det värsta är att när man sitter där på vings hemsida o kollar så får man för sig att det faktiskt är möjligt! Men som sagt, det är det inte, så nu får jag släppa det!
Om ingen vill skänka lite pengar till hushållet Blank/Börefelt dvs. I sådana fall är ni välkomna! :)

Nu måste jag ta tag i mig själv och plugga lite innan vårt gruppmöte kl 13. Det enda problemet är att det finns ju tusen grejer jag bara måste göra innan jag kan läsa. Skriva här t.e.x.... hehe. Okej nu ska jag ge mig.

Gardasjön

Har suttit i över två timmar nu och kollat på tågcharter resor till Italien i  sommar. Och jag kan inte beskriva med ord hur sugen jag är just nu. I början hittade jag bara resor för 18 000kr för två pers men nu hittade jag detta asmysiga stället på vings hemsida för 9000 för oss båda
                    



Jag måste helt enkelt fixa biffen på nåt sätt. Jag vet inte hur....Men början av juni vill jag spendera här!!

Jag vill ut!

Idag är det otroligt fint väder ute! Om jag inte visste bättre skulle jag säga VÅREN ÄR KOMMEN!!! Men så kollade jag på termometern och såg att det var -2c ute...så nej, ingen vår. Men en härlig dag för det! Tyvärr får jag inte njuta av detta nåt vidare. I och med att jag skjutit upp pluggningen under min vagel-period (som nu förresten går mot sitt slut) så måste jag verkligen plugga idag. Har suttit i några timmar nu men har ett tag kvar innan jag kan känna mig nöjd med dagen. Hjälper inte att boken är svår och tråkig och att jag måste springa fram till fönstret var tionde minut för att kolla vad folk har för sig i det fina vädret.

Det blir nog bättre när jag är klar med boken (ca 25 sidor kvar) Och kan börja läsa om genus istället, som är jätteintressant och lite mer givande om jag får säga det själv. Det är riktigt kul att se vilket känsligt ämne det är med genus och bara vår lärare nämnde feminism blev det nån konstig stämning i klassen... Ser fram emot seminariet på onsdag. tror det kan bli riktigt intressanta diskussioner.

Om ni inte har plugg eller jobb idag hoppas jag verkligen att ni är ute och leker i solskenet!
Adios!

RSS 2.0