Nyblivet golfproffs?

Har spenderat dagen i morgonrocken på soffan. Väldigt skönt. Har för första gången på länge blivit väldigt inne i ett tvspel! "Tiger Woods PGA tour 07" heter det och jag är grym! Efter att brutalt fått stryk i det igår av Lukas, har jag nu övat övat och övat, så nu slår jag dom flesta...i spelet i alla fall... Fast jag tror tyvärr att dom är ganska dåliga. Ska be Lukas om en rematch inatt när vi kommer hem.

Snart ska jag åka ner till stan och dricka öl och kolla på hockey med Kim o Marielle. Det blir en strålande förfest. Jag hade gärna spelat lite biljard med men det hinns nog inte med,

Kanske ses vi ute i vimlet ikväll!

Med en tacopaj i ugnen....

....och en vagel i halva ansiktet, känns det som! Aj vad ont det gör. Har inte riktigt varit mig själv idag pga svullnad och smärta i typ halva ansiktet, men efter en öl så känns faktiskt allting mycket bättre.

Det är ju riktigt trevligt med att vara student, att man inte utnyttjar det oftare alltså. På torsdagar och fredagar kl 15 dras det fram ett litet bås på nedre våningen i Korallen i skolan och vips som vaps är det en BAR där nere, med billig öl och trevlig musik. Att jag bara utnyttjat detta en gång tidigare är ju en skam. Det får bli ändring på det nu.

Annars känner jag att det är mycket trevligt med fredag och helg. Ikväll blir det tre rätters middag här hemma och hyr-film. Imorgon ska jag nog dra ner en liten sväng på stan, efter en stor helgfrukost såklart, och kanske unna mig nåt litet klädesplagg... Kanske nåt rosa, i och med att imorrn kväll ska jag på en "rosa fest", dvs invigning av Christoffers nymålade rosa kök...Låter riktigt fint tycker jag. Rosa är ju trots allt den finaste färgen i hela världen, eller vad tycker ni? :) Jag är faktiskt helt seriös. Mer rosa åt folket.

Förhoppningsvis blir det även hockey imorgon med Marielle och Kim.Det håller jag tummarna för. Blir en liten trevlig förfest tycker jag.

Trevlig (jobbfri) helg!

Ont det gör ont

Jag har fått en vagel i ögat..Det gör jätteont. Det syns inte så mycket, bara lite rött och svullet, men det känns konstant och mitt öga är tårfyllt hela tiden. Jag som hade tänkt plugga idag, men det känns inte allt för lockade att sätta sig och läsa när ena ögat nästan är ur funktion.Samtidigt vet jag inte vad jag skulle göra annars, så det får nog bli lite plugg ändå.

Nån som har förslag på roliga sidor man kan besöka på internet? Man har ju i princip 5-6 stycken som man går in på varje gång man är på nätet... Tänk vad mycket roligt man måste missa! Jag är sugen på gratis grejer...

Ikväll kommer allas vår älskling Martina hem!! Hoppas hon får en kanon resa tillbaka också.

 

Att ringa från dolt nummer

Är inte alls okej tycker jag!! Är trött på att ha missade samtal från dolt nummer och inget inpratat på mobil svaret. Vem är det som vill mig något???


Skulle ju bara fika....




LHC har ju fått en ny målis. Mika Noronen heter han och har precis anlänt till Linköping. Det var en artikel om honom i Corren idag som väckte mina moderskänslor. På frågan om han hittade i Linköping ännu blev svaret att han hittade ok med bil. Och så berättade han att häromdagen skulle han ta en fika på stan tänkte han, och började promenera men gick vilse. Så han gick tillbaka och tog bilen istället. Men när han kom fram hittade han ingen parkeringsplats, så han fick åka hem och kolla på tv istället.
Jag blev ju nästan tårögd.
Stackars finne. Helt ensam i Linköping.

Du kan få komma hem till mig och Lukas och fika om du vill.

Halleluja

Klarade tentan! Praise the lord halleluuuja. Riktigt skönt. En grej mindra jag slipper oroa mig över i alla fall! Tack!

Sorry man.

Då var det alltså helg igen. Tyvärr blir det inte riktigt helg för mig när jag jobbar både lördag och söndag...då är snarare veckorna helg för mig ;)
Jobbet gick lite segt idag. Som alltid när det är rea blir folk som galna och kastar kläder omkring sig, så det är knappt nån vits att städa. Kände mig allmänt förvirrad idag dessutom, det var inte mycket som funkade. Båda kassorna krånglade om och om igen och när de inte gjorde det så var det jag som fick hjärnsläpp och gjorde fel efter fel efter fel...På samma kund dessutom. Stackare.Makulering av kvitton hit o dit. Fel fel fel!! DATORER alltså.Tyvärr blev det nog dessutom fel i slutändan också, fast det upptäckte jag inte förräns det var för sent. Jaja.Han får komma in och skälla på mig. Det kan bli så ibland när man inte riktigt är inne i matchen.

Jag har faktiskt haft en väldigt skön lördags kväll annars. Skulle egentligen på fest, men har inte känt mig hundra procentig det senaste... idag hade det bara blivit värre så jag satsade istället på att ta det lugnt ikväll. Med Lukas ute ur huset (testar nåt nytt säkert askul tv spel....;) ) passade jag på att hyra två filmer som jag vet att han sett men som jag inte har. Babel och The Heartbreak Kid. Båda var bra tyckte jag. Babel mådde jag i och för sig psykiskt dåligt under hela filmen, men det slutade ju inte allt fördåligt ändå. Nån som tyckte att den japanska delen påminde om Lilja 4-ever på nåt sätt???... Eller så var det bara jag. Jag hyr alldeles för mycket film alltså. Måste fixa tv så jag kan ägna min tid åt den istället! Om det ändå vore så lätt!! Men det är det inte...uppenbarligen!

Jag undrar fortfarande vad Martina har för sig.. Är hon full å exotiska drinkar just nu tro?Snarare exotisk öl skulle jag vilja tro.




Vad gör du nu Martina?

Riktigt keligt väder ute idag..Vi passar på att tvätta för det finns inte så mycket annat kul att hitta på..Plugga borde jag också göra, och det ska jag väl också är det tänkt, tids nog!
Självklart när det är sånt här skitväder vandrar ju tankarna iväg till utlandet.. Undrar vad Martina gör! Klockan är ju inte mycket så min chansning är att dom ligger antingen vid poolen eller stranden och göttar sig! ÅÅÅHH... Jag har nog aldrig varit så här avundsjuk på nån som är utomlands.Kanske är det för att jag själv är i stort behov av en charter. Vi måste fixa pengar på nåt sätt.

Det bästa med att man inte har tvkanaler är att man kan kolla på massa gamla vhs som ligger och dammar i hyllan. I går blev det "I samlarens spår" och "The royal tennenbaums". Två riktigt bra filmer som man inte sett på år o dar.

Ha en bra helg allihopa!

Bye bye baby!

En ny kurs är påbörjad! Organisation och samhälle heter den och är mycket sociologi och grupppsykologi! Jag har mycket förväntningar inför denna kursen för jag tror att den kommer bli jätterolig och intressant. Fick intrycket av det på introduktionen i alla fall. Plus att det verkade vara bra och roliga lärare. Hoppas jag har rätt. Den första boken var i alla fall inte den roligaste jag läst.... "Kapital, rationalitet och social sammanhållning" heter den... Vi får se om den ger mig nåt nöje idag...måste läsa minst sex timmar har jag bestmt mig för. Skulle gjort det igår men det blev väl knappt fyra, sedan somnade jag.. Jaja

Imorgon åker Martina till utlandet!! Sicken fuskis. Jag vet inte hur mycket jag skulle ge just nu för att vara i hennes kläder. Ligga vid en pool i en vecka och äta god mat och dricka trevliga drinkar... Och shoppa massa onödigt strunt, bara för att det är billigt. Det låter som en plan inför hösten tycker jag. Får spara pengar. Annars kommer ju Britney Spears till London i Juni....nån som är sugen?? :)

Nytt filmtips. 1408, om ni inte redan sett den så borde ni göra det.Riktigt läskig. Just när man trodde den blev dålig så blev den ännu bättre. Jag är väldigt nöjd för jag fick se precis det jag förväntade mig, och lite till. Har tom drömt lite mardrömmar inatt pga den.

Nu måste jag läsa lite innan vi ska till Lukas mormor och morfar och käka middag. Annars blir det inte mycket plugg gjort idag.

Ha en jättebra dag!

Vad är det för värld vi lever i?....

....När det ska vara ett projekt att skaffa tv? I över ett halvår har vi väntat! Och nu ser det riktigt illa ut. För idag när jag än en gång skulle beställa sa mannen på Telia att det inte är säkert att vi kan ha tv genom dom heller.

Det enda positiva i mitt liv just nu är att imorgon börjar The L Word. Det har jag väntat på i princip lika länge som tvn....fast lite längre.

Då var det över..

Tentan är äntligen gjord. Nu är det bara att hoppas på att det gick vägen så att man slipper öppna böckerna med kvantitativa metoder någonsin igen. Jag måste bara få säga en sak om det, Detta var det tråkigaste jag någonsin läst i skolan!! Genom tiderna kanske till och med. Skönt med krysstenta var det i alla fall. Känns som man kanske kan klara sig med lite tur...för jag hade ganska liten koll kände jag..Men men, Tentafest blev det igår kväll, Riktigt lyckat tycker jag! Först gick jag hem till Annika som flyttat nu, så hon bor jättenära mig. Very nice! Sen blev det party hos Lina och Gabriella, och efter det utgång på Platens som så passande hade halva priset i baren. Efter en korv med mos blev det hemgång...

Idag har det vart slappt... Jag och Lukas sov till kl 13 sedan har vi bara käkat pizza och kollat på  filmen "Minority Report". Love it. Särskilt när man inte sett den på ett tag, då blir den nästan lika spännande som när man såg den första gången!

Ikväll är det hockey..Jag är dock lite tveksam på om jag orkar ta mig ur soffan..Men det är ju en riktigt spännande match. LCH-HV71. Den som vinner blir serieledare.... Och om LHC spelar som dom gjorde sist är det ju kört så vi hoppas på att dom kommit på andra tankar sedan i måndags!!

Nån som vill bjuda mig på en utomlandsresa??

Det var bättre förr!

Nej.Jag har fortfarande inte börjat plugga. Vi struntar i det för ikväll.

Grejen är att jag sitter här, lite halv lullig på vin i min ensamhet, och fick en snilleblixt! Varför inte logga in på lunar? Sagt o gjort. Och där insåg jag att fan. Min lunar blogg,som jag slutade skriva i för två år sedan,var bättre och roligare än vad denna är! Jag sitter och är uppriktig road av min egen lunar blogg!Vad är det för fel på mig? Ja det kan man ju undra. Men grejen är att jag gillar mig själv mer som jag var förr. Jag känner att jag var en roligare Malin. Måste man bli tråkig bara för att man blivit 24 år och nästan vuxen?? Jag har tänkt på detta länge faktiskt, att jag inte riktigt känner igen mitt nya allvarliga jag.
Så från och med nu, så har jag ett nyårslöfte:

Sluta ta allt så seriöst och bli 17 mentalt igen!


Tills dess. Är ni uttråkade? Gå in o läs min lunar blogg istället!'
(Eller fortsätt läsa här. jag ska ju faktiskt bättra mig)

Flygrädd. Yes sir.

Planen var ju att direkt när jag kom hem från jobbet skulle jag sätta mig ner och plugga i några timmar. Kanske med ett glas vin för att göra det hela lite roligare. Det som hänt sedan jag kom hem är :
1. Gick o satte på datorn
2. Fastnade där.
Jag hittade en otroligt intressant sida för flygrädda! Som de flesta som känner mig vet, är jag liiite, bara lite, flygrädd. Jag är så rädd att jag har överfört min rädla till folk som flyger med mig. I timmar sitter jag och krampaktigt kramar mitt resesällskaps hand och det tar nån timme innan jag ens vågar yttra ett ord. Så denna sidan var ju som skriven som till mig! Jag kan dock inte säga att det hjälpte mig nånting, men det var väldigt intressant att läsa. Stod bland annat om vad som händer under turbulens och om flygplanet kan störta av det (jag visste ju redan att det inte kan det, men det hjälper ändå lite att höra det flera gånger) Bland annat fanns det en sida där man själv kunde skriva in sina tips om hur man kunde hantera det hela bättre.... Jag har tyvärr inga sådana. Det enda jag ville skriva var "Drick en öl före påstigning, utnyttja sedan den fria alkoholen på planet och sluta sedan inte förrän du går av." Jag tror inte det hade bivit publicerat dock! Det enda de gjorde var att avråda från alkohol, Det håller jag inte riktigt med om. De påstod tex att man blir orolig av alkohol och får högre puls. Jag skulle mer säga att i luften (bara i luften? ) får den mig att känna mig oövervinnlig. Jag blir i alla fall så lugn jag möjligt kan bli som flygrädd.
Är du själv flygrädd tycker jag däremot att det var en kanon sida med massa fakta och tips! Kolla in den här.
Förresten! Martina, lycka till på din första flygning om några veckor! ;) Ursäkta om detta kom opassande!

Men en sån här kväll är det i varje fall tur att man inte har några tv kanaler. Då har jag inte så mycket till val än att sätta mig att plugga nu. T-test, Z-test och Chitvåtest, Here I come!

PS. jag kan tillägna detta inlägget till alla dom som stått ut med mig på flygresorna. Ett extra stort eloge till Ingela som orkade med långflygningarna ;)


Gratis kläder?

Nu har jag hört om detta hur länge som helst, att det enda man behöver göra är att samla lite poäng och sen får man ett presentkort på HM eller Gina. .........Jag har aldrig orkat, det har känts som att det är jättejobbigt hela grejen. Men nu är det ju så att är man student så är man. Och gratis grejer har man helt enkelt inte råd att tacka nej till. Så därför har jag nu blivit medlem och hoppas därför att ni kanske kan hjälpa mig med ett poäng eller två! Det ska visst va så enkelt att ni bara registrerar er här, så får jag lite poäng, och ni får lite poäng också så kan ni också vara med i kampen  om kläder. I och för sig, det är typ 3 pers som vet om att denna bloggen existerar....så det kanske itne ger så mycket, men ändå!
På tal om det! Kul Carin att du hittat hit! Får man fråga hur?? :)
Mallans bokhylla var ett projekt som pågick i typ en vecka för kanske fem år sedan så det är därför du aldrig vetat om den. Det fanns helt enkelt inget att veta!

Den här dagen kommer gå i pluggets tecken. Jag ska snart bege mig hem till min klasskompis Linda och försöka förstå mig på lite matte så jag i alla fall har en aning om vad för tenta som ska göras om en vecka. Jag tror fortfarande att det krävs ett under för att få mig att klara detta...Men det återstår att se.

Det blev förresten två bra filmer igår. Barnhemmet och Gone Baby Gone. Jag kan faktisk rekommendera båda två! Båda två var filmer man får tänka till lite i och undra och spekulera, och sånt gillar vi!

Nu ska jag ta tillvara på denna dagen. Glöm inte att fixa lite poäng till mig! ;)



Dig vill jag aldrig drömma om.

Ge mig vår och ge mig det nu.

Okej. Datorn hatar mig. Livet som bloggare är tufft har jag precis fått känna på när allt jag skrivit precis gick bort. Tur som är så har jag inget bättre för mig så jag kan lika gärna skriva om allt. Jag har fel temperament för att vara bloggare.

Jag börjar bli riktigt trött på det här vintermörkret nu. Jag är en sån som tror att direkt efter nyår kommer våren. Men varje år blir jag lika besviken när jag inser att det gör den ju faktiskt inte. Men lite trevligt har vi ändå att se fram emot de kommande månaderna:

* 18e Januari börjar den efterlängtade sista säsongen av The L Word. Kom till mig bara!Ingen kommer dö, alla kommer leva lyckligt i sitt lesbiska paradis.
*  I Februari sätter melodifestivalen igång. Detta innebär flera helger på rad med kalas och Schlager! Kan det bli bättre??
*  Hockeysäsongen fortsätter ju som tur är enda in på våren. Tur för oss.
*  I mars fyller Lukas 23, vilket gör honom nästan lika gammal som mig.I alla fall ett tag, för sedan är jag officiellt en old lady.
*  I mars kommer även en ny bebbe till världen, den ser vi alla fram emot att lära känna.

Förutom detta finns det inte så mycket mer. Inte ens days of our lives finns i mitt liv...Dom får alltid mig att skratta högt och länge annars!

Men. Nu är det ju så att väljer man att leva i Sverige så vet man ju att det är såhär en del av året, så då får man bara göra det bästa av det helt enkelt. Jag o Lukas ska ta till vara på denna tisdags kväll genom att köpa en pizza o hyra en film. Det är ju faktiskt ganska trevligt det med att känna att man itne behöver vara så aktiv alltid.



Gör som jag och låt dom här bruttorna lysa upp vintermörkret för dig.



Eller varför inte lite daglig dramatik i världens mest utflippade serie??

I väntans tider....

Nu är jag tillbaka. Det är Lukas som tvingar mig att blogga. Han tycker att jag ska slå rekord att blogga mest av alla på ett dygn, jag tror det är omöjligt för mig med tanke på hur kass min fantasi är, just den här dagen när min blogg föddes. TYPISKT!Men jag ska i alla fall försöka.
 
Ni kanske undrar varför jag envisas med att sitta framför datorn såhär flera timmar i sträck? Det är nämligen så att om ca 35 min är det stora avgörande som står på spel..nämligen JVM i Hockey! Det kanske ni inte visste om mig men jo det är sant, jag har blivit en riktig hockey fantast. Men när Lukas och Hannes ville se semifinalen häromdagen i Sälen stugan till JUNIOR VM, kände jag helt ärligt...njaee...men jag kollade ändå. Och blev glatt överraskad när jag insåg att det var vilda ungdommar ute på isen! Dom åkte skridskor, som man så passande ofta säger i hockey världen. Så när man ändå är ledig från skola o allt kan man lika gärna passa på att sitta uppe hela natten o trotsa alla nattens lagar o kolla.....det är ju trots allt VM. Trots att det är småpojkar.



Lukas säger : Nej
Jag säger: Varför inte?

Inlägg från ena sidan Vättern...

...Det är inget hav, men ändå vatten. Let´s go!

Alltså..efter år av avundsjuka för dom som verkligen klarar av att hålla en blogg vid liv, gör jag ett nytt försök. "Mallans Bokhylla" var väl knappast den hit det borde ha blivit.....?

Efter att ha suttit en halv dag, eller kanske egentligen bara två timmar, med att försöka förstå mig på medianer och kvartiler osv så känner jag mig däremot inte så kreativ just nu...................

Okej, råkade fastna på facebook. Jag slutar aldrig förundras över hur intressant det är att bara snoka runt på sånt som är totalt ointressant egentligen.

Låt inte detta blogg inlägg avskräcka er från att läsa iframtiden! Jag garanterar er mycket nöje inom den snaraste framtiden! Tills dess, vill jag starkt rekommendera Days of our lives bloggen  http://www.tv3.se/days LÄS DEN.
Och min också såklart.

/Mallan

RSS 2.0